Product

Το μοιραίο λάθος

Product

Το Μοίραλι από το 1461 έως σήμερα

Το μοιραίο ταξίδι στην Ικαρία και ο γυρισμός

Κωδικός:
200267
Description: 

Αυτοβιογραφική εργασία του Δημήτρη Γ. Θέμελη που μας ταξιδεύει από την προπολεμική Ικαρία μέχρι τις σημαντικότερες μουσικές κορυφές της Ευρώπης και της Ελλάδας σε διάρκεια μισού και πλέον αιώνα.
Ένα επιθυμητό ταξίδι και ο απρόσμενος αποκλεισμός στην Ικαρία λόγω του πολέμου. Η Κατοχική κοινωνία του νησιού, οι προσπάθεια επιβίωσης, η νεανική ζωή και οι διασκεδάσεις, η γνωριμία με το ικαριώτικο «λυράκι» και την τοπική μουσική που ανάβει την πρώτη σπίθα, η ριψοκίνδυνη επιστροφή.

12,11 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αυτοβιογραφική εργασία του Δημήτρη Γ. Θέμελη που μας ταξιδεύει από την προπολεμική Ικαρία μέχρι τις σημαντικότερες μουσικές κορυφές της Ευρώπης και της Ελλάδας σε διάρκεια μισού και πλέον αιώνα. Ένα επιθυμητό ταξίδι και ο απρόσμενος αποκλεισμός στην Ικαρία λόγω του πολέμου. Η Κατοχική κοινωνία του νησιού, οι προσπάθεια επιβίωσης, η νεανική ζωή και οι διασκεδάσεις, η γνωριμία με το ικαριώτικο «λυράκι» και την τοπική μουσική που ανάβει την πρώτη σπίθα, η ριψοκίνδυνη επιστροφή. Ο γυρισμός στη Θεσσαλονίκη και η αρχή μιας εντυπωσιακής καριέρας στο πεδίο της μουσικής. Η αναγνώριση και η ανάληψη θέσεων ευθύνης σε σημαντικά μουσικά ιδρύματα της Ελλάδος. Η σύνθεση, η μουσικολογική έρευνα και η ανάδειξη της μουσικής παράδοσης των δύο ιδιαίτερων πατρίδων του Θέμελη, Ικαρίας και Σάμου.
Publications Date: 
2014
Book ISBN: 
960-9511-13-9
Book pages: 
242
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2014
Book ISBN: 
960-9511-13-9
Book pages: 
242
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο