Product

Το μυθιστόρημα της ζωής μου

Product

Το μυθιστόρημα της Μαφίας

Το μυθιστόρημα της Κωνσταντινούπολης

Κωδικός:
131954
Manufacturer: 
Description: 

Το μυθιστόρημα της Πόλης των Πόλεων, το μυθιστόρημα του Βυζαντίου, της Κωνσταντινούπολης, της Ιστανμπούλ. Το μυθιστόρημα της πόλης που έτρεφε όνειρα, ανέδειξε πολιτισμούς, συσσώρευσε θησαυρούς.

17,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το μυθιστόρημα της Πόλης των Πόλεων, το μυθιστόρημα του Βυζαντίου, της Κωνσταντινούπολης, της Ιστανμπούλ. Το μυθιστόρημα της πόλης που έτρεφε όνειρα, ανέδειξε πολιτισμούς, συσσώρευσε θησαυρούς. Στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνεται ένα ιστορικό πανόραμα της πρωτεύουσας που βασίλευε σε τρεις ηπείρους. Οι τρούλοι των χιλιόχρονων εκκλησιών της και οι μιναρέδες των αμέτρητων τζαμιών της αποτελούν αδιάψευστες μαρτυρίες της πορείας της Πόλης, που είναι το ανθέμιο του κληρονομιάς μας. Από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα περίχωρα της Βιέννης, όλοι οι λαοί υποκλίθηκαν στο μεγαλείο της. Σε τούτη τη μυστικιστική μητρόπολη, ο ρωμαϊκός κώδικας, το ελληνικό πνεύμα και η χριστιανική ψυχή σφράγισαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και χάραξαν την πορεία του ευρωπαϊκού πνεύματος. Αυτό το οδοιπορικό στην Ιστορία και τη Μνήμη είναι ένα ιστορικό κείμενο γραμμένο σαν γλαφυρό μυθιστόρημα. Στις σελίδες του ζωντανεύουν οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες, οι μεγάλες γυναικείες μορφές, οι λόγιοι και οι στρατηγοί της αυτοκρατορίας, οι Οθωμανοί σουλτάνοι, οι πολιτικοί που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Τουρκία. Η έκδοση συμπληρώνεται από έναν εμπεριστατωμένο οδηγό τόπων και μνημείων με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Περίπατοι στις ακτές του Βοσπόρου".
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7560-88-4
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Gilles Martin - Chauffier είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του περιοδικού Paris-Match. Στη Γαλλία έχει τιμηθεί με τα βραβεία: Prix Interrallie (1998) για το "Les Corrompus", Prix Renaudot des lyceens (2002) για το "Silence on ment", και Prix Renaudot Essai (2005) για το "Μυθιστόρημα της Κωνσταντινούπολης".

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7560-88-4
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο