Product

Το μυστήριο της στοιχειωμένης κρύπτης

Product

Το μυστήριο της χαμένης Ατλαντίδας

Το μυστήριο της τράπουλας

Κωδικός:
25960
Description: 

"Πριν από έξι χρόνια βρέθηκα μπροστά στα ερείπια του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο κι άφησα τη ματιά μου να πλανηθεί στο Αιγαίο. Πριν από ενάμιση σχεδόν αιώνα ο φούρναρης ο Χανς ταξίδεψε στο παράξενο νησί του Ατλαντικού Ωκεανού. Και πριν από διακόσια χρόνια ακριβώς, ο Φρόντε ναυάγησε ταξιδεύοντας από το Μεξικό προς την Ισπανία. Τόσο πίσω πρέπει να γυρίσω, για να καταλάβω τους λόγους που έσπρωξαν τη μαμά να μας αφήσει και να φύγει για την Αθήνα..."

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Πριν από έξι χρόνια βρέθηκα μπροστά στα ερείπια του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο κι άφησα τη ματιά μου να πλανηθεί στο Αιγαίο. Πριν από ενάμιση σχεδόν αιώνα ο φούρναρης ο Χανς ταξίδεψε στο παράξενο νησί του Ατλαντικού Ωκεανού. Και πριν από διακόσια χρόνια ακριβώς, ο Φρόντε ναυάγησε ταξιδεύοντας από το Μεξικό προς την Ισπανία. Τόσο πίσω πρέπει να γυρίσω, για να καταλάβω τους λόγους που έσπρωξαν τη μαμά να μας αφήσει και να φύγει για την Αθήνα..." Η ιστορία ενός παράλληλου τριπλού ταξιδιού: ενός πραγματικού στην Ελλάδα, ενός φανταστικού σ' ένα μαγικό νησί κι ενός νοητού ταξιδιού στον κόσμο της φιλοσοφίας.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-236-537-4
Book pages: 
383
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Γιοστέιν Γκάαρντερ γεννήθηκε το 1952. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και λογοτεχνία στο Όσλο. Kατόπιν εργάστηκε για δέκα χρόνια ως καθηγητής φιλοσοφίας μέσης εκπαίδευσης. Aρχικά έγραψε βιβλία για παιδιά και εφήβους.
Tο πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στα ελληνικά είναι "O Kόσμος της Σοφίας", το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. "Tο Mυστήριο της Tράπουλας" κυκλοφόρησε το 1990, δύο χρόνια πριν από τον "Kόσμο της Σοφίας", και το 1991 κέρδισε το Bραβείο Kριτικών Λογοτεχνίας της Nορβηγίας, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της χώρας του. Eίναι συγγραφέας επίσης των παιδικών βιβλίων "Tο μυστήριο των Xριστουγέννων", "Eίναι κανείς εκεί;" και των μυθιστορημάτων "Vita Brevis", "Μέσα από το σκοτεινό καθρέφτη", "Το κάστρο των Αγγέλων", "Μάγια", "Το θαύμα της ζωής", "Η μαγική βιβλιοθήκη", "Η κόρη του διευθυντή του τσίρκου" και "Το κορίτσι με τα πορτοκάλια". Σήμερα εργάζεται ως συγγραφέας. Zει στο Όσλο με τη γυναίκα του, η οποία είναι θεατρολόγος, και με τους δύο γιους του.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-236-537-4
Book pages: 
383
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο