Product

Το μυστικό της κοντέσας Βαλέραινας. Το ζακυθινό μαντίλι. Η κούκλα της νύφης

Product

Το μυστικό της λίμνης

Το μυστικό της Λίλυ Νταλ

Κωδικός:
821
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Η Λίλυ Νταλ είναι μια ηρωίδα από εκείνες της παλιάς εποχής: σκληρή, όμορφη και γενναία. Διανύοντας τη δύσκολη ηλικία ανάμεσα στην εφηβεία και την ωριμότητα, εργάζεται σαν σερβιτόρα στο Γουέμπστερ της Μινεσότα και μαγεύεται από έναν εξωτικό νεοφερμένο - έναν Εβραίο ζωγράφο από τη Νέα Υόρκη. Καθώς αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο της ερωτικής εμπειρίας η ζωή της αλλάζει: ασφυκτιά μέσα στα στενά όρια της μικρής της πόλης και ταυτόχρονα αγωνιά, βλέποντας να την αγγίζει η παραφροσύνη και η ανεξήγητη τρέλα των άλλων.

11,79 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Λίλυ Νταλ είναι μια ηρωίδα από εκείνες της παλιάς εποχής: σκληρή, όμορφη και γενναία. Διανύοντας τη δύσκολη ηλικία ανάμεσα στην εφηβεία και την ωριμότητα, εργάζεται σαν σερβιτόρα στο Γουέμπστερ της Μινεσότα και μαγεύεται από έναν εξωτικό νεοφερμένο - έναν Εβραίο ζωγράφο από τη Νέα Υόρκη. Καθώς αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο της ερωτικής εμπειρίας η ζωή της αλλάζει: ασφυκτιά μέσα στα στενά όρια της μικρής της πόλης και ταυτόχρονα αγωνιά, βλέποντας να την αγγίζει η παραφροσύνη και η ανεξήγητη τρέλα των άλλων. Η ιστορία της Λίλυ παρακολουθεί την ιστορία μιας κλειστής κοινότητας που δυσπιστεί απέναντι σε ό,τι ξένο και επικεντρώνει την ύπαρξη και το ενδιαφέρον της στις φήμες, τα μυστικά και τους πόθους των ανθρώπων της. Συναρπαστικό και ατμοσφαιρικό, "Το μυστικό της Λίλυ Νταλ" διαθέτει την αφηγηματική αμεσότητα ενός θρίλερ, αλλά οι περίπλοκοι ήρωές του δεν υπακούουν σε στερεότυπα και συμβάσεις. Ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα όνειρα, ανάμεσα στη ζωή και την υπνοβασία, αντιμέτωπο με το καθηλωτικό πρόσωπο του θανάτου, το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί μιαν εντυπωσιακή συνέχεια του πρώτου έργου της Σίρι Χούστβεντ "Η τυφλόμυγα".
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-7909-08-9
Book pages: 
291
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Siri Hustvedt γεννήθηκε στο Νόρθφιλντ της Μιννεσότα το 1955, από Νορβηγίδα μητέρα και Αμερικανό πατέρα. Σπούδασε ιστορία και λογοτεχνία και ξεκίνησε τη διαδρομή της στα γράμματα δημοσιεύοντας ποιήματα στο Paris Review το 1981. Θεωρείται μια από τις πιο ρωμαλέες φωνές της σύγχρονης αμερικανικής πεζογραφίας. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή με τίτλο "Reading to You", τρία μυθιστορήματα, τα "The Blindfold", 1992 (ελλ. τίτλος: "Η τυφλόμυγα", Scripta, 1997), που μεταφράστηκε αμέσως σε οκτώ γλώσσες, "The Enchantment of Lily Dahl" (ελλ. τίτλος: "Το μυστικό της Λίλυ Νταλ", Scripta, 1998) και "What I Loved", που τιμήθηκε με το βραβείο βιβλιοπωλών του Κεμπέκ το 2003, καθώς και τη συλλογή δοκιμίων "Yonder". Δύο νέες συλλογές δοκιμίων εκδόθηκαν στο 2005: "Mysteries of the Rectangle" (θεωρία της τέχνης) και "A Plea to Eros". Το βιβλίο της "The Summer without Men" κυκλοφόρησε στα αγγλικά το 2011 και μεταφράζεται με μεγάλη επιτυχία σε 26 γλώσσες. Ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με τον άντρα της, τον συγγραφέα Πωλ Ώστερ και τα δύο παιδιά τους.

(φωτογραφία: Marion Ettlinger)

Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-7909-08-9
Book pages: 
291
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο