Product

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ηγεμονία της Σάμου

Product

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο αλύτρωτος ελληνισμός της Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου

Το οικουμενικό πατριαρχείο και η παράδοση του γένους

Κωδικός:
95273
Manufacturer: 
Description: 

Στον μικρό αυτό τόμο συγκεντρώνονται μελετήματα που αφορούν τη στενή σχέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την παράδοση του Γένους μας, τόσο στο εκκλησιαστικό, όσο και στο επίπεδο της παραδοσιακής καθημερινότητας. Με αφορμή θέματα και ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η πρόσφατη κρίση στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Θρόνου, διατυπώνονται παρατηρήσεις για την σημασία της ύπαρξης και του ρόλου του Πατριαρχείου για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

8,63 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στον μικρό αυτό τόμο συγκεντρώνονται μελετήματα που αφορούν τη στενή σχέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την παράδοση του Γένους μας, τόσο στο εκκλησιαστικό, όσο και στο επίπεδο της παραδοσιακής καθημερινότητας. Με αφορμή θέματα και ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η πρόσφατη κρίση στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Θρόνου, διατυπώνονται παρατηρήσεις για την σημασία της ύπαρξης και του ρόλου του Πατριαρχείου για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Εξετάζονται ιστορικά και πολιτισμικά θέματα, και διατυπώνονται απόψεις για την θέση της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο και ειδικότερα στην προσπάθεια στήριξης του απόδημου Ελληνισμού. Σε τελική ανάλυση, το Οικουμενικό Πατριαρχείο προβάλλει ως ο κατεξοχήν πνευματικός και εκκλησιαστικός θεσμός που συνδέεται με την παράδοσή μας και με την παραδοσιακή θρησκευτική και εθιμική ζωή του ελληνικού λαού.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-354-171-0
Book pages: 
97
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μ. Γ. Βαρβούνης γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1988). Ειδικεύθηκε στη Λαογραφία και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique της Louvain (Louvain-La-Neuve) του Βελγίου (1996-1997). Το 1992 εξελέγη λέκτωρ και το 1998 επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες αυτοτελώς ή σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2005 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του "Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας", ενώ το 2005, με σεπτή πατριαρχική απόφαση, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητος Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος".

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-354-171-0
Book pages: 
97
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο