Product

Το πάθος

Product

Το πάθος

Το πάθος

Κωδικός:
113679
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Για την Αυγούστα, το Σιξ Μάιλ Μπότομ είναι μια συνηθισμένη κατοικία έξω από το Νιουμάρκετ, με στάβλους για τα άλογα και, φυσικά, πολύ κοντά στον Ιππόδρομο. Το ίδιο το σπίτι είναι σε μέγεθος όσο ένα βοηθητικό κτίσμα του κάστρου Χάουαρντ. Αλλά αυτό δεν ενοχλεί την Αυγούστα που δεν είναι Αμαζόνα. Στα είκοσι τέσσερα, αποκτά επιτέλους ένα σπίτι.

4,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Second hand

Για την Αυγούστα, το Σιξ Μάιλ Μπότομ είναι μια συνηθισμένη κατοικία έξω από το Νιουμάρκετ, με στάβλους για τα άλογα και, φυσικά, πολύ κοντά στον Ιππόδρομο. Το ίδιο το σπίτι είναι σε μέγεθος όσο ένα βοηθητικό κτίσμα του κάστρου Χάουαρντ. Αλλά αυτό δεν ενοχλεί την Αυγούστα που δεν είναι Αμαζόνα. Στα είκοσι τέσσερα, αποκτά επιτέλους ένα σπίτι. Κι εδώ ονειρεύεται να ζήσει αποτραβηγμένη μια ήσυχη, ακύμαντη ζωή, μεγαλώνοντας τα παιδιά της. Δεν περιμένει ούτε φήμη ούτε πάθος στη ζωή της. Δεν περιμένει να συναντηθεί με ιδιοφυίες. Το ίδιο και η Κάρολαϊν Λαμπ που η συζυγική της ζωή έχει έντονους καβγάδες και θερμές συμφιλιώσεις. Το ίδιο και η Μαίρη Γκόντγουιν που μεγαλώνει στην Γκραμπ Στρητ ανάμεσα σε εντάσεις και χρέη. Το ίδιο και η Φάνυ Μπράουν που μελετάει βαριεστημένα τα ρήματα της γαλλικής γλώσσας... Αλλά η φήμη και το πάθος έρχονται. Ο Λόρδος Μπάιρον, ο Πέρσυ Μπης Σέλεϋ, ο Τζον Κητς, διάσημοι για την ποίησή τους, διαβόητοι για την έντονη προσωπικότητά τους, την αντισυμβατική, αλλά και τραγική και σύντομη ζωή τους, περιγράφονται στα χρόνια μεταξύ 1812-1824 από τις γυναίκες που τους αγάπησαν. Η Μαίρη Σέλεϋ, η Αυγούστα Λη, η Κάρολαϊν Λαμπ, η Φάνυ Μπράουν και η Κλαιρ Κλαίρμοντ, ερωτεύονται, ενθαρρύνουν τους ποιητές στις καλύτερες στιγμές του έργου τους, και δένουν αδιάρρηκτα τη μοίρα τους με τη δική τους, αψηφώντας τις κοινωνικές συμβάσεις και πληρώνοντας γι' αυτό υψηλό προσωπικό τίμημα.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-699-395-7
Book pages: 
609
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζουντ Μόργκαν παρακολούθησε το μεταπτυχιακό Δημιουργικό Γραφής του πανεπιστημίου της East Anglia, με καθηγητές το Μάλκολμ Μπράντμπερυ και την Άντζελα Κάρτερ. Είναι παντρεμένος. Έχει ένα γιο και ζει στο Πητερσμπόροου της Αγγλίας.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-699-395-7
Book pages: 
609
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο