Product

Το πέρασμα της Μυκάλης

Product

Το πέρασμα του Αγγέλου

Το πέρασμα του Αγγέλου

Κωδικός:
65779
Description: 

Καθισμένος στην ακρογιαλιά ο Όμηρος υψώνει το μεγάλο, πλατύ βότσαλο με τους μυστηριώδεις χαρακτήρες προς τον ήλιο. Χαραγμένο με σπειροειδή γραφή, το μήνυμα μαρτυρά -λένε- τον κρυφό έρωτα ενός γραφέας της μινωικής Κρήτης για τη μαθήτρια του Νιλατέα, που χάθηκε στη φοβερή πυρκαγιά της Κνωσσού. "Αποκρυπτογραφώντας τη σπείρα γνωρίζεις τον έρωτα". Έκπληκτη η Εσθήρ διαβάζει αυτήν τη φράση στα χειρόγραφα που ξεφυλλίζει δίπλα της, στο τρένο, ένας παράξενος Άγγλος, ο Κλάρενς Γουίνγκς.

9,94 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Καθισμένος στην ακρογιαλιά ο Όμηρος υψώνει το μεγάλο, πλατύ βότσαλο με τους μυστηριώδεις χαρακτήρες προς τον ήλιο. Χαραγμένο με σπειροειδή γραφή, το μήνυμα μαρτυρά -λένε- τον κρυφό έρωτα ενός γραφέας της μινωικής Κρήτης για τη μαθήτρια του Νιλατέα, που χάθηκε στη φοβερή πυρκαγιά της Κνωσσού. "Αποκρυπτογραφώντας τη σπείρα γνωρίζεις τον έρωτα". Έκπληκτη η Εσθήρ διαβάζει αυτήν τη φράση στα χειρόγραφα που ξεφυλλίζει δίπλα της, στο τρένο, ένας παράξενος Άγγλος, ο Κλάρενς Γουίνγκς. Έκπληκτη γιατί το μεγάλο μυστικό, η σπείρα, αφού διέσχισε τους αιώνες, κατέληξε στα χέρια της όταν της την εμπιστεύθηκε ο αρχαιολόγος θείος της, λίγο πριν εξαφανιστεί σ' ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1943. Από τότε εκείνη δεν έχει μιλήσει σε κανέναν γι' αυτήν εκτός από... Παίζοντας με το χρόνο, η Κατρίν Νταβίντ δημιουργεί ένα μυθιστόρημα όπου οι άγγελοι δεν είναι οι μόνοι που έχουν φτερά. Οι μνήμες, η γραφή και η Ιστορία συναντιούνται επάνω σε μια σπείρα. Ένα αδιόρατο νήμα συνδέει το Γραφέα με την Εσθήρ, το γράμμα του έρωτα με τον έρωτα για τη γραφή, το όνειρο με την πραγματικότητα...
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-535-115-3
Book pages: 
215
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κατρίν Νταβίντ γεννήθηκε το 1954 στη Βουλόνη-Μπιγιανκούρ. Γνήσιο τέκνο του Μάη του '68, σπούδασε Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες. Απαρνήθηκε το εύκολο επάγγελμα του δημόσιου υπαλλήλου γιατί αναζητούσε κάτι πιο συναρπαστικό, το οποίο και βρήκε στο χώρο των εκδόσεων και της δημοσιογραφίας. Από το 1972 εργάζεται στο περιοδικό "Le Nouvel Obserateur", όπου γράφει άρθρα, κάνει αναλύσεις και πραγματοποιεί συνεντεύξεις που αφορούν σε όλους τους τομείς του πολιτισμού: λογοτεχνία, ψυχανάλυση, ιστορία, φιλοσοφία, θρησκεία, κινηματογράφο, επιστήμη, αστροφυσική, χωρίς ποτέ να έχει ειδικευτεί σε κάτι. Η Κατρίν Νταβίντ είναι μια σύγχρονη γυναίκα, ανεξάρτητη και δυναμική, που ακολουθεί το δρόμο της χωρίς να αναζητά άλλη διάκριση παρά μόνο την αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς που καταθέτει ως δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Έργα της:
-"L' ocean miniature", 1983
-"Simone Signoret ou la memoire partagee", 1990
-"La beaute du Geste", 1994
-"Passage de l' Ange", 1995

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-535-115-3
Book pages: 
215
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο