Product

Το παιδί μου είναι γκέι

Product

Το παιδί μου στο σύγχρονο δημοτικό

Το παιδί μου στο νοσοκομείο

Κωδικός:
107902
Description: 

Η νοσηλεία ενός παιδιού αποτελεί μια δύσκολη και, σε μερικές περιπτώσεις, τραυματική εμπειρία κυρίως για το παιδί, αλλά και για τους γονείς του. Η έγκαιρη προετοιμασία του παιδιού και η κατάλληλη ψυχολογική στήριξη από το γονέα, καθώς και από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διευκολύνουν την αποτελεσματικότερη προσαρμογή του παιδιού στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η νοσηλεία ενός παιδιού αποτελεί μια δύσκολη και, σε μερικές περιπτώσεις, τραυματική εμπειρία κυρίως για το παιδί, αλλά και για τους γονείς του. Η έγκαιρη προετοιμασία του παιδιού και η κατάλληλη ψυχολογική στήριξη από το γονέα, καθώς και από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διευκολύνουν την αποτελεσματικότερη προσαρμογή του παιδιού στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Παράγοντες όπως η ηλικία, το γνωστικό επίπεδο του παιδιού, η προσωπικότητα, αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον, συμβάλλουν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει η νοσηλεία στη συναισθηματική και ψυχική εξέλιξη του παιδιού. Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να λειτουργήσει ως εγχειρίδιο για γονείς, των οποίων το παιδί νοσηλεύεται ή πρόκειται να νοσηλευτεί. Παρέχονται πραγματικές ιστορίες παιδιών που έχουν νοσηλευτεί σε παιδιατρικές κλινικές και οι φόβοι τους για το νοσοκομειακό περιβάλλον. Παράλληλα, αναφέρονται τεχνικές συναισθηματικής στήριξης του νοσηλευόμενου παιδιού, αλλά και τρόποι αξιολόγησης της ψυχικής του υγείας μέσω ψυχαγωγικών και θεραπευτικών δραστηριοτήτων (παιχνιδιού, ιστοριών, ζωγραφικής, κουκλοθεάτρου).
Subtitle: 
Πρακτικός οδηγός
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-03-4218-0
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Ελισσάβετ Κάλμπαρη γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάζεται ως Ψυχολόγος-Σύμβουλος. Σπούδασε ψυχολογία στην Ελλάδα και την Αγγλία, στο University of London, όπου εθελοντικά εργάστηκε σε ιδρύματα και σε νοσοκομεία παίδων και ενηλίκων. Από το 1997 εργάζεται στην Ελλάδα ιδιωτικά και, παράλληλα, συνεργάζεται με γιατρούς στην υποστήριξη ασθενών, αλλά και των οικογενειών τους.
Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εισηγείται ομάδες σεμιναρίων σε φοιτητές και σε επαγγελματίες υγείας. Tα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας (ψυχολογία της υγείας, αντίληψη και αίσθηση) σε αμερικανικό κολέγιο των Αθηνών και συνεργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα στον κλάδο της ψυχολογίας της υγείας.

Subtitle: 
Πρακτικός οδηγός
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-03-4218-0
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο