Product

Το περιοδικό του Συλλόγου προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων Η μελέτη

Product

Το περιοδικόν μας

Το περιοδικό "Φάρος" της Πόλης (1909-1912)

Κωδικός:
137898
Description: 

Μια ιστορικού και φιλολογικού περιεχομένου μελέτη για το περιοδικό "Φάρος" της Κωνσταντινούπολης (1909-1912), το οποίο ανήκει στην κατηγορία των εντύπων για παιδιά και νέους.
Από την αναλυτική προσέγγιση των εξωτερικών χαρακτηριστικών του και των περιεχομένων του, προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τύπο του περιοδικού που καθιερώθηκε στη συγκεκριμένη κατηγορία εντύπων κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του εικοστού αιώνα στην Πόλη.

9,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια ιστορικού και φιλολογικού περιεχομένου μελέτη για το περιοδικό "Φάρος" της Κωνσταντινούπολης (1909-1912), το οποίο ανήκει στην κατηγορία των εντύπων για παιδιά και νέους. Από την αναλυτική προσέγγιση των εξωτερικών χαρακτηριστικών του και των περιεχομένων του, προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τύπο του περιοδικού που καθιερώθηκε στη συγκεκριμένη κατηγορία εντύπων κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του εικοστού αιώνα στην Πόλη.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-91451-1-6
Book pages: 
51
Book Dimensions: 
30χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ζαχαρούλα Καραβά γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του ιδίου Πανεπιστημίου. Αρχικά, υπηρέτησε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ενώ σήμερα υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης σε καινοτόμα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Υπουργείου Παιδείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, που στόχο είχαν την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Παράλληλα, διετέλεσε και υπεύθυνη της στήλης "Βιβλιοπαρουσίαση" στο περιοδικό D and A Spirit.
Ως εισηγήτρια συμμετείχε σε πολλά ελληνικά συνέδρια, καθώς και στο διεθνές φεστιβάλ NAMBOOK-2007 στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων, ημερίδων και βιωματικών εργαστηρίων, ενώ έχει διετελέσει και επιμορφώτρια σε προγράμματα δημόσιων φορέων.
Είναι μέλος των Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. (Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού) του Δήμου Ν. Ιωνίας Αττικής, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με συμμετοχή σε κριτικές επιτροπές των εν λόγω φορέων (Πρόεδρος της Επιτροπής Μαθητικού Εντύπου της Γ.Λ.Σ. από το 2010 κ.ά.) και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις τους. Στη συγγραφική δραστηριότητά της, καταγράφεται η έκδοση των βιβλίων: Τα Eλληνικά Κωνσταντινουπολίτικα περιοδικά για παιδιά και νέους (1898-1919), Η δασκάλα που την έλεγαν Δανάη, Ένα καπέλο στη θάλασσα, Η Πεντάμορφη της Αιγύπτου και η Γατούλα Μιαμ και ο τροχονόμος. Διήγημά της έχει δημοσιευτεί στο συλλογικό τόμο Παλιά επαγγέλματα και κείμενό της έχει συμπεριληφθεί στο Ανθολόγιο Νικητής απόμεινε η χαρά. ΄Aρθρα της έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά-φιλολογικά περιοδικά Σπουδές, Διαδρομές, Σίσυφος, Εστία Ν. Σμύρνης, στο επιστημονικό περιοδικό Διδασκαλικό Βήμα, στην εφημερίδα Νουμάς, καθώς και σε Δελτία της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-91451-1-6
Book pages: 
51
Book Dimensions: 
30χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο