Product

Το πηγάδι στο τέλος του κόσμου

Product

Το πηγάδι του κρίνου

Το πηγάδι της μοναξιάς

Κωδικός:
86123
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Όπως ο Κάιν, είμαι σημαδεμένη και κηλιδωμένη. Αν έρθεις μαζί μου, Μαίρη, ο κόσμος θα σε αποστραφεί, θα σε καταδιώξει, θα σε πει βρόμικη. Η αγάπη μας μπορεί να είναι ακλόνητη έως το θάνατο, και πέρα απ' αυτόν -αλλά ο κόσμος θα την αποκαλεί βρόμικη. Μπορεί να μην πειράζουμε κανένα πλάσμα ζωντανό με την αγάπη μας· μπορεί εξαιτίας της ν' αποκτήσουμε τη μεγαλύτερη κατανόηση, τη μεγαλύτερη ευσπλαχνία, αλλά τίποτα απ' αυτά δεν θα σε σώσει από τη μάστιγα του κόσμου, που θα αποστρέψει το βλέμμα και από τις πιο γενναιόδωρες πράξεις σου, καταλογίζοντάς σου μόνο διαφθορά και αθλιότητα.

23,32 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όπως ο Κάιν, είμαι σημαδεμένη και κηλιδωμένη. Αν έρθεις μαζί μου, Μαίρη, ο κόσμος θα σε αποστραφεί, θα σε καταδιώξει, θα σε πει βρόμικη. Η αγάπη μας μπορεί να είναι ακλόνητη έως το θάνατο, και πέρα απ' αυτόν -αλλά ο κόσμος θα την αποκαλεί βρόμικη. Μπορεί να μην πειράζουμε κανένα πλάσμα ζωντανό με την αγάπη μας· μπορεί εξαιτίας της ν' αποκτήσουμε τη μεγαλύτερη κατανόηση, τη μεγαλύτερη ευσπλαχνία, αλλά τίποτα απ' αυτά δεν θα σε σώσει από τη μάστιγα του κόσμου, που θα αποστρέψει το βλέμμα και από τις πιο γενναιόδωρες πράξεις σου, καταλογίζοντάς σου μόνο διαφθορά και αθλιότητα. (...) Γιατί σ' αυτό τον κόσμο υπάρχει ανοχή μόνο για τους λεγόμενους φυσιολογικούς. Και όταν θα γυρέψεις σ' εμένα προστασία, θα σου πω: Δεν μπορώ να σε προστατεύσω Μαίρη, ο κόσμος μού έχει αφαιρέσει το δικαίωμα να προστατεύω· είμαι εντελώς ανήμπορη, το μόνο που μπορώ είναι να σ' αγαπώ. "Το πηγάδι της μοναξιάς", ένα σχεδόν αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, είναι η ιστορία της Στήβεν Γκόρντον, μιας γυναίκας που γεννιέται σε μια μεγαλοαστική οικογένεια της Αγγλίας, στη θέση του πολυπρόσμενου γιου, και από τότε μεγαλώνει (τη μεγαλώνουν) με συμπεριφορές ασυνήθιστες για τα κορίτσια της εποχής της. Κάνει αθλητισμό, ιππεύει, ξιφασκεί. Συνέπεια άμεση της διαφοράς της από τα άλλα κορίτσια, η απομόνωσή της -μοτίβο που κυριαρχεί σε όλο το βιβλίο.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87963-0-Χ
Book pages: 
606
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ράντκλιφ Χολ γεννήθηκε στο Χάμσαϊρ της Αγγλίας το 1880. Έζησε στην Αγγλία, στο Παρίσι και στη Φλωρεντία. Πέθανε το 1943 στο Λονδίνο. Έχει γράψει ποιήματα, μυθιστορήματα, διηγήματα. Το μυθιστόρημά της "Το πηγάδι της μοναξιάς" εκδόθηκε το 1928 και απαγορεύτηκε για προσβολή των ηθών, οπότε ακολούθησαν εκδόσεις του στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες (όπου πέρασε επίσης από δίκη για προσβολή των ηθών). Άλλα βιβλία της είναι: "The unlit lamp" ("Το σβησμένο λυχνάρι") 1924, "A Saturday life" ("Μια σαββατιάτικη ζωή") 1925, "Adam's breed" ("Η γενιά του Αδάμ") 1926, "The master of the house" ("Ο κύριος του σπιτιού") 1932, "The sixth beatitude" ("Η έκτη ευλογία") 1936. "To πηγάδι της μοναξιάς" καθώς και άλλα της βιβλία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87963-0-Χ
Book pages: 
606
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο