Product

Το πολιτικό βιβλίο στη διάρκεια της δικτατορίας 1967-1974

Product

Το πολιτικό ζητούμενο στην Ελλάδα σήμερα

Το πολιτικό δράμα της Ελλάδος 1981-2005

Κωδικός:
102774
Description: 

[...] Μέσα σε αυτό το νέο σκηνικό όπου συνεχίζεται να παίζεται το πολιτικό δράμα της χώρας μας και όπου ο ελληνικός λαός, ο μη βολεμένος και ο μη προνομιούχος, εις βάρος των πολλών, εμφανίζεται να είναι αποφασισμένος για τομές και ρήξεις που θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για εκείνο, αντηχούν ακόμη οι φωνές, οι συστάσεις και προτροπές για τη λήψη αναγκαίων διαρθρωτικών μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), από ειδικούς και, φυσικά, επίμονα από τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

10,07 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Μέσα σε αυτό το νέο σκηνικό όπου συνεχίζεται να παίζεται το πολιτικό δράμα της χώρας μας και όπου ο ελληνικός λαός, ο μη βολεμένος και ο μη προνομιούχος, εις βάρος των πολλών, εμφανίζεται να είναι αποφασισμένος για τομές και ρήξεις που θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για εκείνο, αντηχούν ακόμη οι φωνές, οι συστάσεις και προτροπές για τη λήψη αναγκαίων διαρθρωτικών μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), από ειδικούς και, φυσικά, επίμονα από τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Βέβαια, οι φωνές αυτές πάντοτε παρεξηγούνταν από "προστάτες" των "κεκτημένων δικαιωμάτων" των Ελλήνων εργαζομένων και του "κομματικού οφέλους". Κι αυτό είναι πολιτικό δράμα που κρύβεται συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις και την τραγική πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό το δράμα προσπαθούμε να παρουσιάσουμε σε όλες του τις πτυχές στο βιβλίο αυτό. Δεν μιλάμε εμείς. Μιλάει η σκληρή πραγματικότητα. Δεν μιλάμε εμείς. Μιλάνε τα αμείλικτα στοιχεία. Δεν μιλάμε εμείς. Μιλάει το γεμάτο αλήθειες αρχείο μας. Δεν μιλάμε εμείς. Μιλάει το συμφέρον της χώρας μας, των εργαζομένων, των πολιτών. Ας ελπίσουμε ότι οι φωνές αυτές θα αφυπνίσουν κυρίως τους πολιτικούς. Γιατί, για τον ελληνικό λαό, όπως προκύπτει και από τις δημοσκοπήσεις, τα παθήματα έχουν γίνει μαθήματα. Και φωνάζει κι εκείνος με τη σειρά του: Δεν πάει άλλο...
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1930-3
Book pages: 
142
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτριος Στεργίου είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας το 1942 από αγρότες γονείς. Μετά την αποφοίτησή του με άριστα (πρώτος) από το Γυμνάσιο της Παλαμαϊκής Σχολής Μεσολογγίου το 1961, σπούδασε πολιτικές και οικονομικές και, στη συνέχεια, φιλοσοφικές επιστήμες. Από το 1966 έως το 1970 ήταν μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού "Τραπεζική και Οικονομοτεχνική Επιθεώρηση" και μελετητής-αναλυτής στο ομώνυμο "Οικονομοτεχνικό Κέντρο", που κατήρτιζε μελέτες χρηματοδότησης από τις τράπεζες επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων. Το 1971 προσελήφθη στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ως συντάκτης του "Οικονομικού Ταχυδρόμου", ενώ παράλληλα έγραφε μεγάλες κοινωνικοοικονομικές έρευνες στις εφημερίδες "Το Βήμα" και "Τα Νέα". Το 1978 έγινε αρχισυντάκτης και στη συνέχεια διευθυντής Σύνταξης του "Οικονομικού Ταχυδρόμου" και αρθρογράφος-σχολιογράφος στα "Νέα" καθώς και υπεύθυνος της στήλης "Μικρο-Μακροοικονομικά" στο "Βήμα της Κυριακής". Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και έχει βραβευθεί από φορείς και οργανώσεις.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1930-3
Book pages: 
142
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο