Product

Το σκοτεινό δωμάτιο

Product

Το σκοτεινό ημερολόγιο

Το σκοτεινό δωμάτιο του Λόνγκγουντ

Κωδικός:
75942
Manufacturer: 
Description: 

Χαμένη στη μέση του Νότιου Ατλαντικού, η Αγία Ελένη, το νησί απ' όπου κανείς δεν δραπετεύει. Ένας καταθλιπτικός βράχος που δέρνουν τα κύματα και ο άνεμος. Εξορισμένος από τους Άγγλους μετά το Βατερλό, ο Βοναπάρτης πασχίζει για πεντέμιση χρόνια, να παραμείνει ο Ναπολέων σε πείσμα των ταπεινώσεων. Εραστής των νησιών, ο Ζαν Πωλ Κάουφμαν επιβιβάστηκε μια μέρα στο μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί την Αγία Ελένη.

9,79 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Χαμένη στη μέση του Νότιου Ατλαντικού, η Αγία Ελένη, το νησί απ' όπου κανείς δεν δραπετεύει. Ένας καταθλιπτικός βράχος που δέρνουν τα κύματα και ο άνεμος. Εξορισμένος από τους Άγγλους μετά το Βατερλό, ο Βοναπάρτης πασχίζει για πεντέμιση χρόνια, να παραμείνει ο Ναπολέων σε πείσμα των ταπεινώσεων. Εραστής των νησιών, ο Ζαν Πωλ Κάουφμαν επιβιβάστηκε μια μέρα στο μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί την Αγία Ελένη. Ανακαλύπτει τη μαύρη καλντέρα της, τους απομονωμένους κατοίκους της, το βρετανό κυβερνήτη της, τον πρώην πρόξενο της Γαλλίας, λόγιο μισάνθρωπο, τους φυλακισμένους της που ψαρεύουν απέναντι στον ωκεανό. Αγία Ελένη: η καθημερινή ζωή στο ακατανόητο σπίτι του Λόνγκγουντ το καιρό του Ναπολέοντα, ο συγχρωτισμός, η ανία, η υγρασία, οι αρουραίοι. Διήγηση του ταξιδιού και έρευνα πάνω στις τελευταίες ημέρες του Αυτοκράτορα, αυτό το βιβλίο περιγράφει με ακρίβεια την αιχμαλωσία και τον εγκλεισμό. Το σκοτεινό δωμάτιο του Λόνγκγουντ είναι ένας στοχασμός πάνω στην ιστορική μελαγχολία, ένα αστυνομικό κεκλεισμένων των θυρών που μαρτυρά πως ο Ναπολέων όντως δηλητηριάστηκε. Από τη νοσταλγία της δόξας του και τη θλίψη για το παρελθόν του.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7057-54-6
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας (Saint-Pierre-la-Cour, 1944). Το 1985, ενώ κάλυπτε τον πόλεμο του Λιβάνου, απήχθη από την οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ του Λιβάνου (οργάνωση συγγενή της Χεζμπολά), και παρέμεινε όμηρος για τρία χρόνια. Αφέθηκε ελεύθερος μόλις το 1988, μετά από έντονη δραστηριοποίηση του προέδρου Σιράκ, ενώ ένας άλλος Γάλλος όμηρος που συνελήφθη μαζί του, ο κοινωνιολόγος Michel Seurat, φονεύθηκε στην αιχμαλωσία. Τα έργα που τον έκαναν γνωστό ως συγγραφέα αναφέρονται όλα στο βίωμα του εγκλεισμού: "L'Arche des Kerguelen", 1993, "La Chambre noire de Longwood", 1997 (ελλ. έκδ. "Το σκοτεινό δωμάτιο του Λόνγκγουντ", 1999, βραβεία Prix Femina essai, Roger-Nimier, Grand Prix Lire-RTL, Prix Jules-Verne και Prix Joseph-Kessel), "La Lutte avec l'Ange", 2001, "31, Allees Damour-Raymond Guerin 1905-1955", 2004, "La Maison du retour", 2007 (prix Bretagne), κ.ά. Το 2002 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας Paul-Morand της Γαλλικής Ακαδημίας και το 2009 με το Μεγάλο Βραβείο της Γαλλικής Γλώσσας (Prix de la langue francaise) για το σύνολο του έργου του.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7057-54-6
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο