Product

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα

Product

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Το συνδικάτο

Κωδικός:
96467
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

"Νόμιζες ότι είχαν μαζευτεί όλα τα αφεντικά του υποκόσμου των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν θυμάμαι τα ονόματα, αλλά ήταν όλοι τους κορυφαία στελέχη. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι ο Τζο Κένεντυ τόλμησε να εμφανιστεί μαζί τους". Ο Τζο Κένεντυ πίστευε ότι έπρεπε να επωμιστεί τον κίνδυνο αυτόν προκειμένου να έχει ο γιος του πιθανότητες να υπερισχύσει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.(...)

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Νόμιζες ότι είχαν μαζευτεί όλα τα αφεντικά του υποκόσμου των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν θυμάμαι τα ονόματα, αλλά ήταν όλοι τους κορυφαία στελέχη. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι ο Τζο Κένεντυ τόλμησε να εμφανιστεί μαζί τους". Ο Τζο Κένεντυ πίστευε ότι έπρεπε να επωμιστεί τον κίνδυνο αυτόν προκειμένου να έχει ο γιος του πιθανότητες να υπερισχύσει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.(...) Όσο για τον λόγο που ο Τζο Κένεντυ πήρε το ρίσκο να συναντηθεί προσωπικά με κακοποιούς, μια ένδειξη παρέχεται από έναν συνεργάτη του που τον άκουσε να λέει ότι οι άλλοι υποψήφιοι "δεν είχαν τα αρχίδια ν' απευθυνθούν οι ίδιοι στη Μαφία". Ο Τζο, όμως, τα είχε: συνεργαζόταν από παλιά με τον υπόκοσμο και ανάμεσα στις πρώτες ανυπόληπτες γνωριμίες του ήταν και η Οργάνωση από το Σικάγο. Ο Αλ Καπόνε και οι "κληρονόμοι" του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Αμερικής του 20ού αιώνα: το όραμα μιας "αυτοκρατορίας του τζόγου" στο Λας Βέγκας, η άνευ όρων στήριξη σε πρόσωπα που σφράγισαν όχι μόνο την αμερικανική αλλά και την παγκόσμια ιστορία, όπως ο Τζων Κένεντυ και ο Τζίμυ Χόφα, η δημιουργία μιας πανίσχυρης βιομηχανίας της ψυχαγωγίας στο Χόλλυγουντ, ήταν δικές τους επινοήσεις... Ο Γκας Ρούσσο χώνει το νυστέρι ως το κόκαλο, καταγράφει την ιστορία της αμερικανικής Μαφίας με αποδείξεις και ονόματα και καταλήγει στο συμπέρασμα πως η Αμερική ήταν και είναι μια χώρα η οποία επέλεξε να υπάρχει αρνούμενη το ίδιο το εθνικό της ήθος.
Subtitle: 
Η ιστορία της αμερικανικής μαφίας με αποδείξεις και ονόματα: Ο Αλ Καπόνε και τα απόκρυφα μυστικά της συμμορίας του Σικάγου: Η διαπλοκή με τον Λευκό Οίκο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6627-11-Χ
Book pages: 
735
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γκας Ρούσσο δημοσιογράφος-ερευνητής έχει εργαστεί κατά καιρούς στα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου και του PBS, όπου διακρίθηκε με το βραβευμένο ντοκυμανταίρ της εκπομπής "Frontline" "Ποιος ήταν ο Λη Χάρβεϋ Όσβαλντ" (1993). Πραγματοποιώντας μια εκτεταμένη έρευνα, η οποία διήρκεσε πάνω από είκοσι χρόνια, ο Ρούσσο κατάφερε να συγκεντρώσει αξιόλογο υλικό για τη δολοφονία Κένεντυ και τα λάθη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που οδήγησαν σ' αυτή. Είναι ο δημοσιογράφος ο οποίος έχει μελετήσει περισσότερο από κάθε άλλον τα αρχεία του JFK Assassination Records Review Board. Επικαλούμενος αδημοσίευτες ως τότε συνεντεύξεις με πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση JFK, φωτογραφίες που δεν είχαν ποτέ δει τα φώτα της δημοσιότητας και απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ, κατόρθωσε να συνθέσει το πιο έγκυρο και αδιάβλητο χρονικό ενός από τα πιο κρίσιμα επεισόδια στην αμερικανική ιστορία.

Subtitle: 
Η ιστορία της αμερικανικής μαφίας με αποδείξεις και ονόματα: Ο Αλ Καπόνε και τα απόκρυφα μυστικά της συμμορίας του Σικάγου: Η διαπλοκή με τον Λευκό Οίκο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6627-11-Χ
Book pages: 
735
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο