Product

Το τέλος της πίστης

Product

Το τέλος της σιωπής

Το τέλος της πόλης

Κωδικός:
56667
Description: 

Το "Τέλος της πόλης" συγκροτείται από δύο αυτόνομες ιστορίες που αναπτύσσονται πάνω στον ίδιο καμβά: τη ραγδαία και ισοπεδωτική μεταμόρφωση της Κωνσταντινούπολης που κορυφώνεται στα τέλη του 20ού αιώνα. Η πρώτη ιστορία, "Ο κήπος των τεσσάρων ατόμων", αφηγείται την παρακμή μιας αρχοντικής οθωμανικής οικογένειας μέσα από τη ζωή τριών γυναικών που συγκρούονται μεταξύ τους.

10,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το "Τέλος της πόλης" συγκροτείται από δύο αυτόνομες ιστορίες που αναπτύσσονται πάνω στον ίδιο καμβά: τη ραγδαία και ισοπεδωτική μεταμόρφωση της Κωνσταντινούπολης που κορυφώνεται στα τέλη του 20ού αιώνα. Η πρώτη ιστορία, "Ο κήπος των τεσσάρων ατόμων", αφηγείται την παρακμή μιας αρχοντικής οθωμανικής οικογένειας μέσα από τη ζωή τριών γυναικών που συγκρούονται μεταξύ τους. Στη δεύτερη ιστορία, που εκτυλίσσεται στο παραδοσιακό χαμάμ του Γαλατασαράι C.C., κυριαρχεί ο κόσμος των ανδρών: βασικός ήρωας ένας καλλιεργημένος αρχοντάνθρωπος που καταλήγει να μαζεύει πετσέτες στο χαμάμ. Και στις δύο ιστορίες οι αδιέξοδοι έρωτες, η ανατροπή των παραδοσιακών αξιών και η τραγική μοίρα των ηρώων συνθέτουν το εκπληκτικό μωσαϊκό μιας ιστορικής πόλης που δεν μπορεί να συμβιβάσει το ένδοξο παρελθόν με το αβέβαιο μέλλον της.
Subtitle: 
Δύο νουβέλες
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-03-2976-1
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μουρατχάν Μουνγκάν γεννήθηκε το 1955 στη Μαρντίν της ΝΑ Τουρκίας. Ταυτόχρονα με τη φοίτησή του στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, έκανε και τις πρώτες του λογοτεχνικές εμφανίσεις, δημοσιεύοντας ποιήματα σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. 'Εργα του: "Μαχμούντ και Γιεζιντά" (1980), "Ιστορίες μάχης" (1986), "Σαράντα δωμάτια" (1987), "Άλαλα παραμύθια" (1989), "Η μπροστινή όψη του όρους Καφ" (1994), "Τα σαράντα δωμάτια με τους τρεις καθρέφτες" (1999).

Subtitle: 
Δύο νουβέλες
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-03-2976-1
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο