Product

Το τελικό αντίο του κόμη Δράκουλα

Product

Το τέλος

Το τέλος

Κωδικός:
74079
Manufacturer: 
Description: 

Ο Τσίλλιχ, ένας παλαιός Κάπο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, κάποια μέρα, λίγο μετά τη λήξη του πολέμου, αναγνωρίζεται από ένα από τα θύματά του. Μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο που αντιπροσωπεύει αυτή η συνάντηση, το σκάει και περιπλανάται στην τύχη, κυνηγημένος από αυτό το βλέμμα που για μια στιγμή στάθηκε πάνω του. Και ενώ ο πρώην κρατούμενος βγάζει ένα ένταλμα αναζήτησης εναντίον του, αυτός δουλεύει από δω κι από κει σε χειρονακτικές εργασίες, κρύβει την ταυτότητά του.
Αλλά ποιος είναι στ' αλήθεια; το αφεντικό του χθες, ή το τερατώδες ζώο του κυνηγού;

10,04 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Τσίλλιχ, ένας παλαιός Κάπο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, κάποια μέρα, λίγο μετά τη λήξη του πολέμου, αναγνωρίζεται από ένα από τα θύματά του. Μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο που αντιπροσωπεύει αυτή η συνάντηση, το σκάει και περιπλανάται στην τύχη, κυνηγημένος από αυτό το βλέμμα που για μια στιγμή στάθηκε πάνω του. Και ενώ ο πρώην κρατούμενος βγάζει ένα ένταλμα αναζήτησης εναντίον του, αυτός δουλεύει από δω κι από κει σε χειρονακτικές εργασίες, κρύβει την ταυτότητά του. Αλλά ποιος είναι στ' αλήθεια; το αφεντικό του χθες, ή το τερατώδες ζώο του κυνηγού; Μέσα από αυτό το δυναμικό σύντομο αφήγημα, όπου ζούμε το αγωνιώδες αδιέξοδο τέλος ενός βασανιστή, η Άννα Ζέγκερς θέτει δραματικά το κεντρικό ερώτημα μετά το 1945 στη Γερμανία: είναι δυνατή η κάθαρση από το ναζισμό;
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-325-499-1
Book pages: 
88
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Άννα Ζέγκερς γεννήθηκε το 1900 στο Μάιντς της Γερμανίας με το όνομα Νέττυ Ράιλινγκ. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο ιστορία της τέχνης, φιλολογία και ιστορία. Το 1924 έλαβε το διδακτορικό φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Την ίδια χρονιά δημοσιεύει το πρώτο της διήγημα. Το 1925 παντρεύεται τον Ούγγρο φιλόσοφο και οικονομολόγο Λάζλο Ραντβάνυ. Το 1928 της απονέμεται το βραβείο Κλάιστ για το μυθιστόρημά της "Η επανάσταση των ψαράδων της Σάντα Μπάρμπαρα". Το 1949 γίνεται μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Το 1952 εκλέγεται πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων της Ανατολικής Γερμανίας μέχρι το 1978, οπότε γίνεται επίτιμος πρόεδρος. Πεθαίνει το 1982.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-325-499-1
Book pages: 
88
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο