Product

Το τελευταίο όνειρο της γέρικης βελανιδιάς

Product

Το τελευταίο παιχνίδι

Το τελευταίο όνειρο του Νίτσε

Κωδικός:
81057
Description: 

Βαϊμάρη, Αύγουστος 1900.

Ο φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε οδεύει, παράλυτος και με φαινομενικά σβησμένο πνεύμα, προς το τέλος του. Για άλλη μια φορά ξυπνούν οι σκέψεις του και με πίκρα διαπιστώνει ότι η αδελφή του Ελίζαμπετ όχι απλώς σφετερίστηκε την πνευματική του ιδιοκτησία, αλλά και τον εκμεταλλεύεται, αυτόν τον ανήμπορο αδερφό, ως ζωντανό έκθεμα στο αρχείο-Νίτσε. Αποφασίζει να δώσει ένα τέλος στη μακάβρια κωμωδία, η οποία τον παρουσιάζει ως αντικείμενο λατρείας για το τέλος του αιώνα. Και με μια υπερβολική δόση οπίου βρίσκει καταφύγιο σε ένα τελευταίο όνειρο...

14,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Βαϊμάρη, Αύγουστος 1900. Ο φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε οδεύει, παράλυτος και με φαινομενικά σβησμένο πνεύμα, προς το τέλος του. Για άλλη μια φορά ξυπνούν οι σκέψεις του και με πίκρα διαπιστώνει ότι η αδελφή του Ελίζαμπετ όχι απλώς σφετερίστηκε την πνευματική του ιδιοκτησία, αλλά και τον εκμεταλλεύεται, αυτόν τον ανήμπορο αδερφό, ως ζωντανό έκθεμα στο αρχείο-Νίτσε. Αποφασίζει να δώσει ένα τέλος στη μακάβρια κωμωδία, η οποία τον παρουσιάζει ως αντικείμενο λατρείας για το τέλος του αιώνα. Και με μια υπερβολική δόση οπίου βρίσκει καταφύγιο σε ένα τελευταίο όνειρο... Σε ένα συναρπαστικό συγκερασμό πραγματικών γεγονότων και φαντασίας, ο Γιόαχιμ Κέλερ, διακεκριμένος γνώστης του Νίτσε, αφήνει να ζωντανέψουν ο φιλόσοφος και οι φίλοι του - τόσο πραγματικοί όσο και υποτιθέμενοι. "Αυτό το μυθιστόρημα ερμηνειών οδηγεί σε ένα πανόραμα του πνευματικού κόσμου των τελευταίων χρόνων του 19ου αιώνα, σε ένα λαβύρινθο απόψεων όπου ο αναγνώστης πρέπει να κρατήσει δυνατά στα χέρια του το μίτο της Αριάδνης. (Frankfurter Allgemeine Zeitung)
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2017
Book ISBN: 
960-417-039-2
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιόαχιμ Κέλερ γεννήθηκε το 1952 στο Βίρτσμπουργκ. Σπούδασε φιλοσοφία, γερμανική φιλολογία και ιστορία της τέχνης. Το 1977 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα το έργο του Νίτσε "Frohliche Wissenschaft" ("Χαρούμενη γνώση"), ενώ συνέγραψε δύο βιβλία σχετικά με το φιλόσοφο που υμνήθηκαν από τους κριτικούς και μεταφράστηκαν σε πέντε γλώσσες: "Το μυστικό του Ζαρατούστρα" (1989) και "Ο Φρίντριχ Νίτσε και η Κοζίμα Βάγκνερ" (1996). Το 1997 εκδόθηκε το βιβλίο του "Ο Χίτλερ του Βάγκνερ".
Ο Γιόαχιμ Κέλερ ζει ως συγγραφέας και ανεξάρτητος δημοσιογράφος στο Αμβούργο.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2017
Book ISBN: 
960-417-039-2
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο