Product

Το τραγούδι των Σειρήνων

Product

Το τραγούδι των Σειρήνων

Το τραγούδι των σειρήνων

Κωδικός:
86303
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Οι Σειρήνες, που στην αρχαία Ελλάδα ήταν αρπακτικά πουλιά με γυναικείο κεφάλι και αργότερα, το μεσαίωνα, μεταμορφώθηκαν σε γυναίκες με ουρά ψαριού, ήταν ανέκαθεν, με το επίβουλο τραγούδι τους, το σύμβολο της διανοητικής γοητείας. Με βάση τα αποτελέσματα αυτού του τραγουδιού η συγγραφέας κατασκευάζει μερικά αξιοθαύμαστα επεισόδια, άλλοτε δραματικά και άλλοτε λυρικο-ειρωνικά. Το πρώτο τοποθετείται στην κλασική αρχαιότητα, το δεύτερο στη Νότια Ιταλία το μεσαίωνα, το τρίτο στη Σκανδιναβία του 1800 και το τέταρτο στη σημερινή Λομβαρδία.

9,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Οι Σειρήνες, που στην αρχαία Ελλάδα ήταν αρπακτικά πουλιά με γυναικείο κεφάλι και αργότερα, το μεσαίωνα, μεταμορφώθηκαν σε γυναίκες με ουρά ψαριού, ήταν ανέκαθεν, με το επίβουλο τραγούδι τους, το σύμβολο της διανοητικής γοητείας. Με βάση τα αποτελέσματα αυτού του τραγουδιού η συγγραφέας κατασκευάζει μερικά αξιοθαύμαστα επεισόδια, άλλοτε δραματικά και άλλοτε λυρικο-ειρωνικά. Το πρώτο τοποθετείται στην κλασική αρχαιότητα, το δεύτερο στη Νότια Ιταλία το μεσαίωνα, το τρίτο στη Σκανδιναβία του 1800 και το τέταρτο στη σημερινή Λομβαρδία. Πρωτότυπη η γραφή του μυθιστορήματος: τα διηγήματα, υψηλής επινοητικής έντασης, ακολουθούνται από διαλόγους αυτοτελείς και θεατρικούς των τριών Σειρήνων. Ο μεγάλος συμβολικός μύθος έλκει, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί σε σκέψεις και γεμίζει με υποβολές ή με αινίγματα το μυαλό του αναγνώστη.
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-235-535-2
Book pages: 
241
Book Dimensions: 
17χ10
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Κριτικός, φιλόλογος, θεωρητικός της λογοτεχνίας και αφηγηματογράφος, η Maria Corti, υπήρξε μία από τις πιο εξέχουσες φυσιογνωμίες των ιταλικών γραμμάτων του 20ου αιώνα. Γεννημένη στο Μιλάνο, το 1915, δίδαξε ιστορία της ιταλικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο της Παβία, όπου και εγκαινίασε το Ίδρυμα Χειρογράφων Πεζογράφων και Ποιητών του 19ου και 20ού αιώνα.
Από το θεωρητικό της έργο, το οποίο αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς, ξεχωρίζουν κείμενα όπως: "Metodi e fantasmi" (Feltrinelli, Μιλάνο 1969), "Principi della comunicazione letteraria" (Bompiani, Μιλάνο 1976), "Il viaggio testuale. Le ideologie e le strutture semiotiche" (Einaudi, Τορίνο 1978).
Από το λογοτεχνικό της έργο ξεχωρίζουν τα: "Il ballo dei sapienti" (Mondadori, Milano 1962), "Voci dal Nord Est" (Bompiani, Milano 1986), "Cantare nel buio" (Bompiani, Milano 1991), "Το τραγούδι των σειρήνων" (Γνώση, Αθήνα 1992).
Αρθρογραφούσε τακτικά στις σελίδες της "La Repubblica" και διηύθυνε τις σειρές "Nuova Corona" και "Italianistica" για τον εκδοτικό οίκο Bompiani. Πέθανε σε ηλικία 86 ετών στις 22 Φεβρουαρίου 2002.

Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-235-535-2
Book pages: 
241
Book Dimensions: 
17χ10
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο