Product

Το φάντασμα του Κάντερβιλ

Product

Το φάντασμα του Κάντερβιλ

Το φάντασμα του Κάντερβιλ

Κωδικός:
43050
Description: 

Ο κύριος Χέραμ Ότις, Αμερικανός πρεσβευτής στην Αγγλία, δεν πιστεύει πως υπάρχουν φαντάσματα. Στην Αμερική όλα αγοράζονται με το χρήμα· ακόμα και τα οικογενειακά φαντάσματα... Χαμογελά ειρωνικά στο λόρδο, που τον προειδοποιεί, πως στον πύργο κυκλοφορεί το φάντασμα κάποιου παλιού πυργοδεσπότη, που πέθανε μύστη ριώδικα πριν από τριακόσια χρόνια· και αγοράζει τον πύργο των Κάντερβιλ μαζί με το φάντασμα... Και μένει εκεί με την οικογένεια του. Όταν όμως μια μέρα φάνηκαν κηλίδες από αίμα στο πάτωμα...

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο κύριος Χέραμ Ότις, Αμερικανός πρεσβευτής στην Αγγλία, δεν πιστεύει πως υπάρχουν φαντάσματα. Στην Αμερική όλα αγοράζονται με το χρήμα· ακόμα και τα οικογενειακά φαντάσματα... Χαμογελά ειρωνικά στο λόρδο, που τον προειδοποιεί, πως στον πύργο κυκλοφορεί το φάντασμα κάποιου παλιού πυργοδεσπότη, που πέθανε μύστη ριώδικα πριν από τριακόσια χρόνια· και αγοράζει τον πύργο των Κάντερβιλ μαζί με το φάντασμα... Και μένει εκεί με την οικογένεια του. Όταν όμως μια μέρα φάνηκαν κηλίδες από αίμα στο πάτωμα... Κι όταν μια νύχτα ακούστηκαν βήματα και σύρσιμο από βαριές αλυσίδες στους διαδρόμους, η ζωή στον πύργο έγινε τόσο δύσκολη, που και το ίδιο το φάντασμα χώθηκε κατατρομαγμένο στο δωμάτιο του! "Δυστυχισμένο φάντασμα!" Έκαμε η μικρή Βιργινία, η κόρη του κυρίου Ότις, μόλις το αντίκρισε σ' αυτή τη θλιβερή θέση. Τα τρυφερά της λόγια, οι προσευχές κι η αγάπη της έκαμαν το θαύμα τους. Ο κολασμένος πρόγονος αναπαύτηκε επιτέλους σ' έναν τάφο στο κοιμητήρι· κι η οικογένεια Ότις βρήκε την ησυχία και τον ύπνο της... Ανατριχιαστικά διασκεδαστική η περιπέτεια του φαντάσματος, όπως τη διηγείται ο θαυμάσιος ποιητής Όσκαρ Γουάιλντ και την εικονογραφεί με χιούμορ, φαντασία και λαμπερά χρώματα η Λίσμπεθ Τσβέργκερ, μετατρέποντας το τραγικό σε αστείο και κωμικό.
Publications Date: 
1991
Book ISBN: 
960-208-230-5
Book pages: 
44
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Όσκαρ Φίνγκαλ Ο' Φλάερτυ Ουίλς Ουάιλντ γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1854. Σπούδασε στο Trinity College του Δουβλίνου, κι αμέσως έπειτα στην Οξφόρδη. Η πρώτη του ποιητική συλλογή κυκλοφόρησε το 1881. Aργότερα, μετά το γάμο του με την Κόνστανς Λόυντ (1884), δημοσίευσε μια σειρά από παιδικά παραμύθια. "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη" είδε το φως της δημοσιότητας το 1891, αλλά η πρώτη μεγάλη επιτυχία για τον Ουάιλντ έμελλε να προέλθει από το θέατρο, με τη "Βεντάλια της Λαίδης Γουίντερμηρ" (1892). Ακολούθησαν άλλα τρία θεατρικά έργα: "Μια γυναίκα χωρίς σημασία", "Ο ιδανικός σύζυγος" και "Η σημασία του να είσαι τίμιος", ενώ το τέταρτο, "Η Σαλώμη", απαγορεύτηκε στην Αγγλία και δημοσιεύτηκε στη Γαλλία το 1893. Το 1895 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια καταναγκαστικά έργα με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Από τη θητεία του στη φυλακή γεννήθηκαν τα δύο αριστουργήματά του, "Η μπαλάντα της φυλακής του Ρήντιγκ" και το "De Profundis". Μετά την αποφυλάκισή του το 1897, εγκαταστάθηκε οριστικά στο Παρίσι, ως το θάνατό του το 1900.

Publications Date: 
1991
Book ISBN: 
960-208-230-5
Book pages: 
44
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο