Product

Το φεγγάρι, το γραμματόσημο κι εγώ

Product

Το φεγγαρόψαρο

Το φεγγάρι, το μαχαίρι, τα νερά

Κωδικός:
123331
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον ευτυχή αμητό ενός ευγενούς, συστηματικού θερισμού.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον ευτυχή αμητό ενός ευγενούς, συστηματικού θερισμού. Γιατί από την εκπνοή του θανάσιμου εκείνου Εμφυλίου Πολέμου -όταν άρχισαν ν' ανθίζουν και να καρπίζουν το όνομα και το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στα γόνιμα ελληνικά πνευματικά εδάφη- ως τις μέρες μας, για πρώτη φορά, με τέτοια αφοσίωση και τόση ζηλευτή συστηματικότητα συνάχθηκαν, καταγράφτηκαν και μελετήθηκαν όσα έπραξαν οι Έλληνες για να γνωρίσουν, να κοινωνήσουν, να τιμήσουν και να δοξάσουν το τίμιο όνομα και το βαθύπνοο έργο ενός κορυφαίου Ισπανού και μάρτυρα, αναγνωρίζοντας την μύχια, αυτογενή συγγένειά τους με τον ποιητικό και τον δραματικό του λόγο. [...] (Κώστας Ε. Τσιρόπουλος, από το εισαγωγικό σημείωμα)
Subtitle: 
Ο Λόρκα στην Ελλάδα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-289-087-8
Book pages: 
178
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Βιρχίνια Λόπεθ Ρέθιο γεννήθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας (1975). Φιλόλογος και νεοελληνίστρια, συνεργάστηκε επί χρόνια με το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα την πρόσληψη του "Ματωμένου γάμου" του Λόρκα στην Ελλάδα ("La recepcion de Federico Garcia Lorca en Grecia. El caso de "Bodas de Sangre"", Centro de Estudios Bizantinos, Neogriegos y Chipriotas, Granada 2008). Το 2001 έγραψε το σενάριο, επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε την ταινία "Federico Garcia Lorca en Valderrubio-Testimonios", με μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Η ταινία γυρίστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου του Pinos Puente.
Έχει επίσης επιμεληθεί την έκδοση "Ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στην Ελλάδα. Σχέδια της Έλλης Σολομωνίδου Μπαλάνου" (2006) και έχει παρουσιάσει σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους μελέτες για την ισπανική λογοτεχνία και το ισπανικό θέατρο. Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση ισπανών ποιητών στα ελληνικά. Ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Subtitle: 
Ο Λόρκα στην Ελλάδα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-289-087-8
Book pages: 
178
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο