Product

Το φλογισμένο ράσο

Product

Το φοβερό βήμα

Το φλογόδεντρο

Κωδικός:
75300
Manufacturer: 
Description: 

Η ιστορία του "κόκκινου εκατομμυριούχου", που "πρόδωσε" τη μεγαλοαστική τάξη του και μαζί με τη φλογερή επαναστάτρια σύντροφό του αναστάτωσαν την Αγγλοκρατούμενη Αίγυπτο.
Αλλά και η περιπέτεια των σχέσεων δυο αδερφών -γόνων μιας από τις πιο πλούσιες αλεξανδρινές οικογένειες της ελληνικής παροικίας. Χώρισαν για πάντα οι δρόμοι τους και ούτε στον οικογενειακό τάφο δεν συναντήθηκαν. Τόσο σφοδρή ήταν η σύγκρουση μεταξύ τους και τόσο διχαστικές οι ψυχώσεις εκείνης της εποχής.

12,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ιστορία του "κόκκινου εκατομμυριούχου", που "πρόδωσε" τη μεγαλοαστική τάξη του και μαζί με τη φλογερή επαναστάτρια σύντροφό του αναστάτωσαν την Αγγλοκρατούμενη Αίγυπτο. Αλλά και η περιπέτεια των σχέσεων δυο αδερφών -γόνων μιας από τις πιο πλούσιες αλεξανδρινές οικογένειες της ελληνικής παροικίας. Χώρισαν για πάντα οι δρόμοι τους και ούτε στον οικογενειακό τάφο δεν συναντήθηκαν. Τόσο σφοδρή ήταν η σύγκρουση μεταξύ τους και τόσο διχαστικές οι ψυχώσεις εκείνης της εποχής. Εποχή: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος (όταν συνέβαιναν τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής) και η αμέσως μεταπολεμική, ψυχροπολεμική περίοδος. Μια διαφορετική, και έως τώρα αγνοημένη, τοιχογραφία της άλλοτε κοσμοπολίτικης, ηδονιστικής Αλεξάνδρειας. Όταν η πίστη στηρίζεται στα είδωλα, οι ελπίδες αποδεικνύονται συχνά απατηλές και η αυτοθυσία επιβραβεύεται με τον κατατρεγμό... Τότε μόνο ο έρωτας, η φιλία και η συνείδηση μένουν ανέπαφα.
Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8402-63-8
Book pages: 
230
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Βενάρδος είναι δημοσιογράφος και εργάστηκε πολλά χρόνια σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και στη δημόσια τηλεόραση, ως εξωτερικός συνεργάτης. Έχει κάνει πολυάριθμα ρεπορτάζ, έρευνες, εκπομπές και ντοκιμαντέρ, με ιδιαίτερη επίδοση στα κοινωνικοπολιτικά και τα ιστορικά θέματα. Πιο πρόσφατη δουλειά του είναι η σειρά εκπομπών με τίτλο "Από που κρατά η σκούφια μας" για την ΕΤ1.
Βασική πηγή του συγγραφικού έργου του είναι η δημοσιογραφική εμπειρία του, καρπός της οποίας είναι και το ιστορικό μυθιστόρημα "Το Φλογόδεντρο". Από την ίδια δεξαμενή έχει αντλήσει στοιχεία και για το θεατρικό δίπτυχο "Ζωή και τηλεόραση!", με το οποίο επιχειρεί μια ανατομία του πώς η ΤV χρησιμοποιεί τους ανθρώπους και αντίστροφα, πώς την χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.
Γεννημένος το 1941 στην Αθήνα ο συγγραφέας, με τη θεματογραφία του αναζητεί τις χαμένες γέφυρες ανάμεσα στο καταφρονεμένο χθες και στο αλαζονικό σήμερα της λεγόμενης "εικονικής πραγματικότητας".

Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8402-63-8
Book pages: 
230
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο