Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
72722 Ψήφοι
113 Σχόλια
 
   Facebook
Το χαβιάρι

Το χαβιάρι

Κωδικός: 95916

Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης απαιτούσε συμπιεσμένο χαβιάρι -αυγοτάραχο- όταν γευμάτιζε στο Οτέλ ντε Παρί, στο Μόντε Κάρλο. Ο Κριστιάν Ντιόρ έτρωγε τα αυγά του οξύρρυγχου ντραπαρισμένα με ένα ελαφρά τηγανισμένο αυγό. Ο Πάμπλο Πικάσο έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στα αλμυρά, μεγέθους κεφαλής καρφίτσας, αυγά του οξύρρυγχου σεβρούγκα. Ο Ίαν Φλέμινγκ και ο ήρωάς του, ο Τζέιμς Μποντ, αφήνονταν στην περιπετειώδη γεύση των αυγών οσέτρα. Παρότι το χαβιάρι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ωμά αυγά ψαριού, του οξύρρυγχου συγκεκριμένα, ωστόσο η έντονη γεύση του, η υψηλή τιμή του και κυρίως η σπανιότητά του του έχουν προσδώσει μυθικές διαστάσεις. [...] Η Ίγκα Σάφρον σ αυτό το αποκαλυπτικό γαστρονομικό οδοιπορικό μεταφέρει τον αναγνώστη από τις όχθες του ποταμού Βόλγα και της Κασπίας Θάλασσας στη Ρωσία, έως τις όχθες του ποταμού Έλβα στην Ευρώπη, και σ αυτές των ποταμών Χάντσον και Ντέλαγουεαρ στις ΗΠΑ. Περιγράφει με σαφήνεια το πως η μετατροπή αυτής της γαστρονομικής πολυτέλειας σε εμπορεύσιμο αγαθό ευρείας κατανάλωσης ώθησε τον οξύρρυγχο στα πρόθυρα της πλήρους εξαφάνισης.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Η παράξενη ιστορία και το αβέβαιο μέλλον της πιο επιθυμητής λιχουδιάς στον κόσμο
Τίτλος πρωτότυπου: Caviar
Κωδικός προϊόντος: 95916
ISBN: 960-04-2550-7
Γλώσσα: Ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Μετάφραση από: Αγγλικά
Μήνας Έκδοσης: Μαΐος
Έτος Έκδοσης: 2005
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 263
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 24χ22

35.00EUR

 
Σπάνιο βιβλίο <br>Αποστολή<br> σε 1-2 ημέρες. Σπάνιο βιβλίο
Αποστολή
σε 1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης απαιτούσε συμπιεσμένο χαβιάρι -αυγοτάραχο- όταν γευμάτιζε στο Οτέλ ντε Παρί, στο Μόντε Κάρλο. Ο Κριστιάν Ντιόρ έτρωγε τα αυγά του οξύρρυγχου ντραπαρισμένα με ένα ελαφρά τηγανισμένο αυγό. Ο Πάμπλο Πικάσο έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στα αλμυρά, μεγέθους κεφαλής καρφίτσας, αυγά του οξύρρυγχου σεβρούγκα. Ο Ίαν Φλέμινγκ και ο ήρωάς του, ο Τζέιμς Μποντ, αφήνονταν στην περιπετειώδη γεύση των αυγών οσέτρα. Παρότι το χαβιάρι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ωμά αυγά ψαριού, του οξύρρυγχου συγκεκριμένα, ωστόσο η έντονη γεύση του, η υψηλή τιμή του και κυρίως η σπανιότητά του του έχουν προσδώσει μυθικές διαστάσεις. [...] Η Ίγκα Σάφρον σ αυτό το αποκαλυπτικό γαστρονομικό οδοιπορικό μεταφέρει τον αναγνώστη από τις όχθες του ποταμού Βόλγα και της Κασπίας Θάλασσας στη Ρωσία, έως τις όχθες του ποταμού Έλβα στην Ευρώπη, και σ αυτές των ποταμών Χάντσον και Ντέλαγουεαρ στις ΗΠΑ. Περιγράφει με σαφήνεια το πως η μετατροπή αυτής της γαστρονομικής πολυτέλειας σε εμπορεύσιμο αγαθό ευρείας κατανάλωσης ώθησε τον οξύρρυγχο στα πρόθυρα της πλήρους εξαφάνισης.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Η παράξενη ιστορία και το αβέβαιο μέλλον της πιο επιθυμητής λιχουδιάς στον κόσμο
Τίτλος πρωτότυπου: Caviar
Κωδικός προϊόντος: 95916
ISBN: 960-04-2550-7
Γλώσσα: Ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Μετάφραση από: Αγγλικά
Μήνας Έκδοσης: Μαΐος
Έτος Έκδοσης: 2005
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 263
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 24χ22



Saffron, Inga

H Inga Saffron είναι δεκαπέντε χρόνια ρεπόρτερ της εφημερίδας "Philadelphia Inguirer" και έχει μοιράσει την επαγγελματική δημοσιογραφική της ενασχόληση μεταξύ θεμάτων εξωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής κουλτούρας της χώρας της Πέρασε τέσσερα χρόνια ως ανταποκρίτρια της "Inquirer" στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της χαοτικής μεταΣοβιετικής περιόδου στα μέσα της δεκαετίας του 1990
Πριν μετά και μεταξύ αποστολώνπαραμονών της εκτός ΗΠΑ διετέλεσε μέλος του τακτικού συντακτικού προσωπικού της "Inquirer" εργαζόμενη ως αρθρογράφος με ειδίκευση σε θέματα κουλτούρας και ντιζάιν Μετά την επιστροφή της από τη Μόσχα τον Αύγουστο του 1998 ανέλαβε τη θέση της κριτικού αρχιτεκτονικών θεμάτων της "Inquirer"
Ζει στη Φιλαδέλφεια ΗΠΑ με το σύζυγό της μυθιστοριογράφο Ken Kalfus

Άλλα βιβλία του συγγραφέα


 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Κέδρος
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Λειτουργική ανατομική των αρθρώσεων
Λειτουργική ανατομική των αρθρώσεων
80.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Το χαβιάρι
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2018 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.