Product

Το χρονικό της Γης

Product

Το χρονικό της εθνικής τραγωδίας

Το χρονικό της εθνικής μειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας

Κωδικός:
118936
Description: 

Όπως σημειώνεται και στην Εισαγωγή αυτού του βιβλίου - χρονικού, πρόκειται για ένα απάνθισμα ενός τεραστίου καθημερινού δημοσιογραφικού υλικού, του οποίου η καταγραφή αρχίζει από το 1990 και τελειώνει το 2005.

Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα ντοκουμέντο - ημερολόγιο, στο οποίο καταγράφονται σε καθημερινή, σχεδόν, βάση τα όσα έγιναν και παραλείφθηκαν στην πολύχρονη πορεία της εκχωρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας μας στα Σκόπια.

23,98 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όπως σημειώνεται και στην Εισαγωγή αυτού του βιβλίου - χρονικού, πρόκειται για ένα απάνθισμα ενός τεραστίου καθημερινού δημοσιογραφικού υλικού, του οποίου η καταγραφή αρχίζει από το 1990 και τελειώνει το 2005. Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα ντοκουμέντο - ημερολόγιο, στο οποίο καταγράφονται σε καθημερινή, σχεδόν, βάση τα όσα έγιναν και παραλείφθηκαν στην πολύχρονη πορεία της εκχωρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας μας στα Σκόπια. Από το σύνολο του καθημερινού αυτού δημοσιογραφικού υλικού, το οποίο ανέρχεται σε τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιες χειρόγραφες σελίδες, επιλέχτηκε το ανά χείρας μέσα από το οποίο αναδιπλώνονται τα πολιτικά και διπλωματικά γεγονότα, τα οποία διαδραματίστηκαν γύρω απ’ αυτή τη χαμένη «μάχη» τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Πρόκειται για μια «μάχη», στην οποία οι εκάστοτε κυβερνώντες του αθηνοκεντρικού κράτους δεν πίστεψαν ποτέ τους και για το λόγο αυτό δεν την έδωσαν, όπως έπρεπε και όπως είχαν εθνικό χρέος να το κάνουν. Δολιχοδρομίες, αντιφάσεις, υποκρισίες, υπαναχωρήσεις, κομματικές σκοπιμότητες, καθώς και ατομικά συμφέροντα χαρακτηρίζουν την επώδυνη πορεία του εθνικού μας θέματος, το οποίο από το επίπεδο του εθνικού ο πολιτικαντισμός το κατέβασε στο έσχατο σκαλοπάτι του μικροκομματικού. Τα εναλλασσόμενα κόμματα εξουσίας - και όχι μόνο - χρησιμοποίησαν το εθνικό μας θέμα και τη Μακεδονία μας τόσο ως εφαλτήριο δημοσίων σχέσεων όσο και για την ικανοποίηση "συμμαχικών" συμφερόντων. Από το καταγραφόμενο ιστορικό υλικό προκύπτει η παλιμβουλία και η διγλωσσία των εναλλασσομένων εξουσιαστών, οι οποίοι άλλαζαν θέσεις και απόψεις ανάλογα με το αν ήταν αντιπολίτευση ή κυβέρνηση. Πρόκειται για μια «πολιτική» συμπεριφορά, η οποία ταυτίζεται με την πολιτική αθλιότητα και ισοδυναμεί με την αποδοχή της γκαιμπελικής πρακτικής και θεωρίας ότι "πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά και όσα φαίνονται αδύνατα". Πρέπει να σημειωθεί ότι ο βαρύς χαρακτηρισμός των πράξεων και παραλείψεων των κυβερνώντων ως "εθνικής μειοδοσίας" ξεκινά από τον χαρακτηρισμό της εκχωρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας μας ως προδοσίας από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μέσα στη βουλή των Ελλήνων. Τέλος, στις σελίδες αυτού του χρονικού καταγράφονται κοινωνικά, πολιτικά και εθνικά γεγονότα με αναλύσεις και σχόλια για πρόσωπα και καταστάσεις, που δίνουν την εικόνα του αθλίου πολιτικού συστήματος αυτών των χρόνων. Από το ντοκουμέντο αυτό αναδύεται ο άκρατος εθνικισμός των Σκοπίων, τα οποία δεν κρύβουν τις επεκτατικές τους βλέψεις σε βάρος της Ελλάδος.
Subtitle: 
Στη δεκαπενταετία 1990-2005
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-316-355-4
Book pages: 
541
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου γεννήθηκε στη Λάρισα. Σ' αυτή την πόλη έζησε τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου. Ερχόμενος στην Αθήνα για σπουδές, αλλά και για λόγους καταδίωξης, θα σπουδάσει: Πολιτικές Επιστήμες, Νομικά, Κοινωνικές και Οικονομικές Επιστήμες. Στο διάστημα αυτών των χρόνων ανέπτυξε πλούσια φοιτητική συνδικαλιστική δράση στο χώρο των επιστημόνων, από τη θέση του αντιπροέδρου του Συλλόγου Πτυχιούχων της Παντείου Σχολής, της οποίας γίνεται επιστημονικός βοηθός το 1964 και απολύεται το 1967 λόγω κοινωνικών φρονημάτων.
Το 1968 συλλαμβάνεται και αρνούμενος να υπογράψει "Δήλωση" αποκήρυξης του ΚΚΕ εκτοπίζεται για τρία χρόνια στο Παρθένι της Λέρου.
Μετά τη μεταπολίτευση θα παραμείνει εκτός των πολιτικών κομμάτων. Η επιλογή αυτή επέδρασε αρνητικά, τόσο στην ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία όσο και στην κοινωνική αξιοποίηση των επιστημονικών του εφοδίων, και ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα οποία λεηλάτησαν διάφοροι άσχετοι κομματικοί.
Το 1973 βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών, σε μυστικό διαγωνισμό, για το πρωτότυπο ιστορικό του έργο γύρω από τους γεωργικούς και ναυτικούς συνεταιρισμούς, ενώ το 1991 βραβεύεται ξανά από την Ακαδημία για το συνολικό του έργο, το οποίο αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το 1976, ο Δήμος Αθηναίων τον βραβεύει για την επιστημονική και ερευνητική του προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και για τις προτεινόμενες λύσεις των προβλημάτων της. Το 1978 εκλέχτηκε άμισθος υφηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εξ' αιτίας αυτής της εκλογής θα βρεθεί ανακρινόμενος στο 535 γραφείο του Υπουργείου Παιδείας ως "επικίνδυνος κομμουνιστής"! (Ιούλιος του '78). Το 1978 υπήρξε συνιδρυτής και διευθυντής του περιοδικού "Τοπική Αυτοδιοίκηση" το οποίο κυκλοφορεί ακόμη με άλλη διεύθυνση.
Έκανε διαλέξεις και εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και πρωτοστάτησε στην ίδρυση επιστημονικών εταιριών και κινήσεων όπως π.χ. της Εθνικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνος (1964), της εταιρείας Φίλων του Συνεργατισμού (1973) και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών (1992), των οποίων διετέλεσε πρώτος γενικός γραμματέας.
Δημοσίευεσε δεκάδες επιστημονικές εργασίες και εκατοντάδες άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο για επιστημονικά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Subtitle: 
Στη δεκαπενταετία 1990-2005
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-316-355-4
Book pages: 
541
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο