Product

Το χρονικό του Σαν Μικέλε

Product

Το χρονικό του Τατοΐου

Το χρονικό του Τατοΐου

Κωδικός:
88861
Manufacturer: 
Description: 

[...] Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται οι συνθήκες ανάπτυξης ενός χώρου, που δεν υπήρξε μόνο καταφύγιο για ώρες ανάπαυσης και αναψυχής αλλά και τόπος περισυλλογής και μεγάλων αποφάσεων. Το "Χρονικό" διεισδύει στον μικρόκοσμο όχι μόνο του κτήματος αλλά και της βασιλικής οικογένειας και της Αυλής και παρουσιάζει στη λεπτομέρειά της μία ελάχιστα γνωστή διάσταση της τότε ελληνικής πραγματικότητας.

143,78 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται οι συνθήκες ανάπτυξης ενός χώρου, που δεν υπήρξε μόνο καταφύγιο για ώρες ανάπαυσης και αναψυχής αλλά και τόπος περισυλλογής και μεγάλων αποφάσεων. Το "Χρονικό" διεισδύει στον μικρόκοσμο όχι μόνο του κτήματος αλλά και της βασιλικής οικογένειας και της Αυλής και παρουσιάζει στη λεπτομέρειά της μία ελάχιστα γνωστή διάσταση της τότε ελληνικής πραγματικότητας. Αναδεικνύει τέλος παραστατικότατα, μέσα από αυθεντικά και δυσπρόσιτα ντοκουμέντα, μία γοητευτική και μοναδική στον τόπο μας "σκηνοθεσία" που συγκροτούσε τον τόπο και τον τρόπο του Τατοΐου, επί τέσσερεις ή πέντε γενιές, τα αρχιτεκτονικά δηλαδή κτίσματα, το διακοσμητικό ύφος, τα ρούχα, τα έπιπλα και τα σκεύη, κι όλα εκείνα τα φθαρτά που συμπορεύονται με την ανθρώπινη προσωρινότητα. [...] (από το σημείωμα των εκδοτών)
Subtitle: 
1800-1916
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7037-62-6
Book pages: 
463
Book Dimensions: 
31χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο
Volume No: 
2

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία, γεωγραφία και αρχαιολογία στη Γαλλία. Είναι διδάκτωρ βυζαντινής ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Εκτός της διδακτορικής του διατριβής έργα του είναι:
-Τομές στη νεοελληνική αγωνία, Δόμος 1988.
-Βήματα στα πάτρια Κωνσταντινουπόλεως, Δόμος β΄εκδ. 1992.
-Μαθήματα βαλκανικής ιστορίας, Δόμος 1995.
-Η τελευταία αναλαμπή. Η κωνσταντινουπολίτικη ρωμηοσύνη στα χρόνια 1948-1955, Δόμος 1996 καθώς και πολλές μελέτες. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια της Γενεύης και της Θεσσαλονίκης, στην Ανώτατη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας, στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημοσίας Διοικήσεως κ.ά.

Subtitle: 
1800-1916
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7037-62-6
Book pages: 
463
Book Dimensions: 
31χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο
Volume No: 
2