Product

Το χρώμα του φεγγαριού

Product

Το χρώμα του χρόνου

Το χρώμα του χρήματος

Κωδικός:
78082
Manufacturer: 
Description: 

Συχνά λέγεται, για την Ελλάδα, ότι δεν έχει μνήμη, ότι βαδίζει τυφλά και βιαστικά, γεμάτη πάθη και γι' αυτό βυθίζεται στον τραγικό της χρόνο. Πολλές υποθέσεις μεγάλες στην ευρύτερη περιοχή και μια υπόθεση μεγάλη με πρωταγωνιστή έναν νεαρό τραπεζίτη, συγκλόνισαν τη χώρα. Κι αποτυπώθηκε η τελευταία, ως το μεγαλύτερο πολιτικό και δικαστικό γεγονός της λεγόμενης "μεταπολίτευσης".

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Συχνά λέγεται, για την Ελλάδα, ότι δεν έχει μνήμη, ότι βαδίζει τυφλά και βιαστικά, γεμάτη πάθη και γι' αυτό βυθίζεται στον τραγικό της χρόνο. Πολλές υποθέσεις μεγάλες στην ευρύτερη περιοχή και μια υπόθεση μεγάλη με πρωταγωνιστή έναν νεαρό τραπεζίτη, συγκλόνισαν τη χώρα. Κι αποτυπώθηκε η τελευταία, ως το μεγαλύτερο πολιτικό και δικαστικό γεγονός της λεγόμενης "μεταπολίτευσης". Κάποιοι εκτιμούν, ότι ακριβώς επειδή η Ελλάδα διαθέτει ένα εκρηκτικό ταμπεραμέντο, πρέπει ιδιαίτερα η υπόθεση του τραπεζίτη να ιδωθεί στις κοινωνικές και πολιτισμικές της διαστάσεις. Να διερευνηθεί ο πλούτος χαρακτήρων που αναδείχθηκαν μέσα σ' αυτήν την υπόθεση, χωρίς τις φαινομενικά "γιγάντιες" πολιτικές διαστάσεις που προέκυψαν. Ποιος είναι, όμως, αυτός, που θα τολμήσει κάτι τέτοιο; Ανήσυχος δημοσιογράφος ο Αλέξανδρος Φιλίππου παίρνει το ρίσκο, μέσα από μια τολμηρή έρευνα -κι ένα εξίσου τολμηρό βιβλίο- να διερευνήσει "την κοιλιά που γέννησε τον τραπεζίτη". Τη Διεθνή του Εγκλήματος, που φιλοδόξησε να μετατρέψει την Ελλάδα, μέσω του συγκεκριμένου προσώπου, σε ένα πλυντήριο ναρκοδολαρίων. Και την ελαστικότητα της ελληνικής κοινωνίας, που μπροστά στον εύκολο πλουτισμό θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και την ηθική της...Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Φιλίππου "κυκλοφορεί" σε κάθε είδους κοινωνικό χώρο. Απ' τα σαλόνια και τα γραφεία των εφημερίδων, μέχρι τα λαϊκότερα καφενεία και μπαρ στη Μόσχα, τη Γενεύη, τη Σόφια, τα Σκόπια και την Αθήνα. "Κυκλοφορεί" και διαρκώς προσπαθεί να βρει μέσα από τα δικά του βιώματα, που ανασύρει, την απάντηση σε ερωτήματα που δεν έχουν βρει απάντηση: "Τελικά, τι έγιναν τα κιβώτια χρυσού με την Κόκκινη Σφραγίδα;" Και, κυρίως "Τι ήταν τελικά ο μυστηριώδης τραπεζίτης;"
Subtitle: 
Στην Αθήνα, τη Μόσχα, τα Σκόπια, τη Σόφια, τη Γενεύη
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-234-995-6
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η δημοσιογραφική έρευνα για τον Κώστα Τσαρούχα είναι η συνεχής συλλογή πληροφοριών. Είναι η αποκρυπτογράφηση και αξιολόγησή τους. Είναι η μετατροπή αυτών των στοιχείων στο γεγονός που αγγίζει και συγκινεί. Τολμηρός και ασυμβίβαστος αντιμετωπίζει τη ζωή πάντα με ήθος και ανθρωπιά σε όλους τους τομείς της και ανακαλύπτει: Σκάνδαλα - Σκάνδαλο των φαρμάκων, σκάνδαλα των εικόνων. Κομπίνες - Κομπίνες στο Καζίνο της Πάρνηθας. Απάτες - Απάτη της Αντίγκουα, απάτη με τα λαθραία αυτοκίνητα, απάτη της κασετοπειρατείας, τοκογλυφικό παρακύκλωμα του Γούκου. Ανθρώπινα δράματα - Υπόθεση Παγκρατίδη που συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ηλικία 25 χρόνων ως δράκος του Σέιχ-Σου, ενώ μετά από 21 χρόνια έρευνας ο Κώστας Τσαρούχας απέδειξε πως ήταν αθώος. Ή ακόμη τη δράση των λεθρεμπόρων ναρκωτικών και το σκοτεινό πρόσωπο της Μασονίας στην Ελλάδα. Αν και τελείωσε τη Νομική και πολύ νέος πήρε άδεια δικηγόρου, καθώς και πτυχίο Δημοσίου Δικαίου-Πολιτικών Επιστημών, παρέμεινε πιστός στη Δημοσιογραφία, την οποία ασκεί από τα 18 του χρόνια. Παραμένει ταυτόχρονα και αθεράπευτα ερωτευμένος με τη διεισδυτική δημοσιογραφική έρευνα. Ρεπόρτερ, με μια οξυμμένη δημοσιογραφική αίσθηση, αποτελεί τη ζωντανή απόδεξη της ελπίδας, του θάρρους -συχνά της γενναιότητας- αλλά και της δικαίωσης, που γνωρίζει κάποιος όταν επιμένει. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που τα βιβλία ενός δημοσιογράφου έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες και σήριαλ στην τηλεόραση και γνώρισαν τόσο μεγάλη επιτυχία -"13ο Κιβώτιο", "Ασημένιο Δηνάριο", "Ο Ρεπόρτερ", "υπόθεση Παγκρατίδη", "Αγόρια στην Πορνεία". Ο Κώστας Τσαρούχας είναι ο ρεπόρτερ που χάραξε νέους δρόμους στη Δημοσιογραφία. Εκείνους της αποκάλυψης της αλήθειας όσο και αν αυτό είναι επίπονο, χρονοβόρο και συχνά γεμάτο κινδύνους.

Subtitle: 
Στην Αθήνα, τη Μόσχα, τα Σκόπια, τη Σόφια, τη Γενεύη
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-234-995-6
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο