Product

Τρεις δρόμοι προς την κβαντική βαρύτητα

Product

Τρεις ελίτσες τρεχαντούλες

Τρεις εβδομάδες σ' ένα φανταστικό κήπο

Κωδικός:
81887
Manufacturer: 
Description: 

Μια ομάδα αναγνωστών ενός εξαφανισμένου ποιητή συγκεντρώνονται σε έναν κήπο κάπου στην Ισπανία για να διηγηθούν ό,τι γνωρίζουν γι' αυτόν. Το όνομά του ήταν Εουσέμπιο, χωρίς επώνυμο, και τον έσυραν στη Μελίγια τις πρώτες μέρες του φρανκικού πραξικοπήματος. Ύστερα μεταφέρθηκε σ' ένα ψυχιατρείο, από το οποίο υπάρχει πιθανότητα και να δραπέτευσε, αν και άλλες εκδοχές βεβαιώνουν ότι τον "αναμόρφωσαν" και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

13,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια ομάδα αναγνωστών ενός εξαφανισμένου ποιητή συγκεντρώνονται σε έναν κήπο κάπου στην Ισπανία για να διηγηθούν ό,τι γνωρίζουν γι' αυτόν. Το όνομά του ήταν Εουσέμπιο, χωρίς επώνυμο, και τον έσυραν στη Μελίγια τις πρώτες μέρες του φρανκικού πραξικοπήματος. Ύστερα μεταφέρθηκε σ' ένα ψυχιατρείο, από το οποίο υπάρχει πιθανότητα και να δραπέτευσε, αν και άλλες εκδοχές βεβαιώνουν ότι τον "αναμόρφωσαν" και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο. Μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου η ζωή του ποιητή συνεχίζεται γεμάτη μυστήριο. Οι αφηγητές μας δίνουν τις διαφορετικές τους εκδοχές, άλλοτε αντίθετες μεταξύ τους και άλλοτε συμπληρωματικές. Η συνολική εικόνα όμως, η υπέρτατη εκδοχή, η ζωή του ποιητή, παίρνει σχήμα μέσα στο μυαλό του αναγνώστη. Είκοσι οκτώ αφηγητές, ένας για κάθε γράμμα του αραβικού αλφαβήτου, μας διηγούνται, σαν να 'μαστε καθισμένοι κυκλικά εν είδει χορωδίας, την ιστορία ενός ποιητή. Γοητευμένοι στήνουμε αυτί. Όταν όμως η αφήγηση πάρει τέλος, είμαστε σίγουροι ότι έχουμε ακούσει πραγματικά; Ένα από τα πιο σαγηνευτικά και μεθυστικά μυθιστορήματα των τελευταίων χρόνων.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-256-558-6
Book pages: 
242
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χουάν Γκοϊτισόλο γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1931. Θεωρείται από τους σημαντικότερους Ισπανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα. Το 1956, εκφράζοντας τη βαθιά του αντίθεση προς το δικτατορικό καθεστώς του Φράνκο, αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι, όπου έζησε αρκετά χρόνια. Διέμενε στο Μαρακές. Σε κάποια από τα όψιμα έργα της λογοτεχνικής του παραγωγής επηράστηκε από το γαλλικό ρεύμα του nouveau roman (νέο μυθιστόρημα). Τα μυθιστόρημα του, ιδιαίτερα η τριλογία που αποτελείται "Senas de identidad" (Στοιχεία ταυτότητας), "Don Julian" (Δον Χουλιάν), "Juan Sin tierra" (Χουάν ο άπατρις), χάραξαν ένα καινούργιο δρόμο στην ισπανική λογοτεχνία του 20ού αιώνα. Τα δοκίμια του, από το "Furgon de cola" μέχρι το "Cogitus interruptus", όπως και οι συνεργασίες του με τον Τύπο, υπήρξαν μια δριμύτατη όσο και συστηματική καταγγελία ενάντια στην ηθική, πολιτική και πολιτισμική ένδεια μιας φρανκικής και μεταφρανκικής Ισπανίας που "φθίνει". Το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Θερβάντες που θεωρείται το νόμπελ της ισπανόφωνης λογοτεχνίας.
Έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου 2017, σε ηλικία 86 ετών στο σπίτι του στο Μαρακές του Μαρόκου.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-256-558-6
Book pages: 
242
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο