Product

Τρεις νουβέλες

Product

Τρεις νύχτες και ένας νεκρός

Τρεις νύχτες και ένας νεκρός

Κωδικός:
99204
Manufacturer: 
Description: 

"Του σκέπασε το κεφάλι με επισημότητα και αποφάσισε να μιλήσει στην Τίνα. Θα της έλεγε ότι στον άνθρωπο αυτόν άξιζε το ωραιότερο μακιγιάζ του κόσμου - πέθανε πρόωρα, δεν πρόλαβε τις ωραίες του εποχές. Και θα την παρότρυνε να δοκιμάσει νέες τεχνικές στην περιποίηση, με τα μοντέρνα υλικά που κρύβονταν στο σημερινό πακέτο. Γιατί είχε κάποτε γνωρίσει τον νεκρό και έζησε μαζί του στιγμές ανάτασης. Και ναι μεν θα της έκρυβε πως για το πτώμα αυτό θα έχανε εξήντα χιλιάδες ευρώ, αλλά δεν ένιωθε πια πως τις έχανε. Τις χρωστούσε στην ιδέα της τόλμης!"

2,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Του σκέπασε το κεφάλι με επισημότητα και αποφάσισε να μιλήσει στην Τίνα. Θα της έλεγε ότι στον άνθρωπο αυτόν άξιζε το ωραιότερο μακιγιάζ του κόσμου - πέθανε πρόωρα, δεν πρόλαβε τις ωραίες του εποχές. Και θα την παρότρυνε να δοκιμάσει νέες τεχνικές στην περιποίηση, με τα μοντέρνα υλικά που κρύβονταν στο σημερινό πακέτο. Γιατί είχε κάποτε γνωρίσει τον νεκρό και έζησε μαζί του στιγμές ανάτασης. Και ναι μεν θα της έκρυβε πως για το πτώμα αυτό θα έχανε εξήντα χιλιάδες ευρώ, αλλά δεν ένιωθε πια πως τις έχανε. Τις χρωστούσε στην ιδέα της τόλμης!" Στην αναμέτρηση ανάμεσα στον αδίστακτο και μηχανορράφο ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών "Γαλήνη" και στον μεγαλόθυμο και ανυποψίαστο του ομόλογου γραφείου "Ξέρξης και Σία" νικητής τελικά αναδεικνύεται η παρωδία. Η Νένη Ευθυμιάδη, θέτοντας στο επίκεντρο του μυθοπλαστικού της κόσμου το εμπόριο του θανάτου στη σύγχρονη Αθήνα, γράφει μια σπαρταριστή μαύρη κωμωδία. Πρόσωπα της παρανομίας και του επέκεινα συναντώνται σε απρόσμενες καταστάσεις. Γιατροί, Αλβανοί, τελετάρχες, μακιγέρ νεκρών, νεκροθάφτες, κοράκια, ακόμη και επί πληρωμή νεκροί επιστρατεύονται για τον πένθιμο νεοελληνικό τραγέλαφο.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-699-194-6
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Νένη Ευθυμιάδη (1946 - 2008) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το 1970 έγινε δικηγόρος Αθηνών. Από το 1973 ασχολήθηκε συστηματικά με την πεζογραφία. Εξέδωσε εννέα μυθιστορήματα ενώ συμμετείχε και σε πολλές εκδόσεις ομαδικού χαρακτήρα, με μικρότερης έκτασης πεζογραφήματα. Πληθώρα διηγημάτων, δοκιμίων και άρθρων της δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο τύπο και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Κάποιες φορές ασχολήθηκε και με κριτικές παρουσιάσεις ελλήνων ή ξένων συγγραφέων. Μετέφρασε δοκίμια από τα γαλλικά, τα γερμανικά και αγγλικά, όπως και ποίηση του αμερικανού William Meredith (Βραβείο Πούλιτζερ 1988). Από το 1992 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης, συνυπεύθυνη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων γύρω από τη λογοτεχνία, τη θεωρία, τη σύγχρονη προβληματική ή εκπρόσωπός της σε διεθνή συνέδρια κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα. Μερικά από τα έργα της έγιναν αντικείμενα μελετών σε πανεπιστήμια, συνέδρια ή θεωρητικά βιβλία. Πέθανε στην Αθήνα στις 29.10.2008, σε ηλικία 62 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-699-194-6
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο