Τσολακίδης, Ιορδάνης Α.

Ο Ιορδάνης Τσολακίδης γεννήθηκε στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή του εργάσθηκε ως τομεάρχης στη Υπηρεσία Παραγωγικών Έργων Μακεδονίας. Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό ως ανθυπολοχαγός προαχθείς αργότερα σε ιδιαίτερη επιστράτευση, σε υπολοχαγό. Το 1960 μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) έλαβε υποτροφία για σπουδές στις ΗΠΑ. Σπούδασε παραγωγή κα ι διαχείριση παραγωγής στο πολιτειακό πανεπιστήμιο Michigan State University όπου και απέκτησε τα διπλώματα Master of Science (MS) και δόκτωρ Φιλοσοφίας (Ph.D.). Το 1964 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάσθηκε στην Αθήνα ως συντονιστής του FAO των Ηνωμένων Εθνών και του Υπουργείου Γεωργίας. Επανήλθε στις Η.Π.Α του 1966. Το 1967 διορίσθηκε ερευνητής στο Michigan State University και το 1968 επιλέγει ως καθηγητής της διαχείρισης παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Saint Louis της πολιτείας Missouri. Το 1972 επελέγη πανεπιστημιακός καθηγητής στο πολιτειακό πανεπιστήμιο Governors State University του Illinois από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε το 1996. Σήμερα είναι μέλος του συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.
Στο διάστημα της θητείας του στο Illinois (Chicago) ίδρυσε και διεύθυνε έναν αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως ιδιοκτήτης και πρόεδρος. Εργάσθηκε επίσης ως σύμβουλος επιχειρήσεων και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου μεγάλης εταιρίας του Σικάγου (Ferrite International). Υπηρέτησε στην επιτροπή σχεδιασμών του προαστίου του. Επίσης και ως πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής της ενορίας του.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Μακεδονικού Συλλόγου του Σικάγου και μέλος διαφόρων συλλογών και οργανώσεων εθνικών και επαγγελματικών. Ο δρ. Τσολακίδης δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα σε επαγγελματικά περιοδικά και περισσότερα από εξήντα άρθρα στον Ελληνοαμερικανικό τύπο. Τώρα ζει σε προάστιο το Σικάγου, και επίσης στο Clearwater Beach στην Florida και στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά τα οποία έχουν τη δική τους επαγγελματική σταδιοδρομία στο Σικάγο.

Υποκατηγορίες
Φίλτρο