Product

Τότε που λειτουργούσε η δημοκρατία

Product

Τότε που οι άνθρωποι γελούσαν!

Τότε που ξημέρωνε σκοτάδι

Κωδικός:
95234
Description: 

Ένα χρονικό με πρωταγωνιστές τους: Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Κονδύλη, Ελευθέριο Βενιζέλο, Παναγή Τσαλδάρη, Κωνσταντίνο Δεμερτζή, Αλέξανδρο Παπάγο, Ιωάννη Μεταξά, βασιλιά Γεώργιο Β', Θεμιστοκλή Σοφούλη, Αθανάσιο Αργυρό, Μαρίνο, Γαλάτεια Καζαντζάκη, Λένι Ρίφενσταλ, Τζιμ Λόντο, Σπύρο Μελά, Αριστομένη Προβελέγγιο, Κωστή Παλαμά, Στυλιανό Σκλάβαινα, Τζόε Λούις, Μπρούνο Χάουπτμαν κ.ά.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα χρονικό με πρωταγωνιστές τους: Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Κονδύλη, Ελευθέριο Βενιζέλο, Παναγή Τσαλδάρη, Κωνσταντίνο Δεμερτζή, Αλέξανδρο Παπάγο, Ιωάννη Μεταξά, βασιλιά Γεώργιο Β', Θεμιστοκλή Σοφούλη, Αθανάσιο Αργυρό, Μαρίνο, Γαλάτεια Καζαντζάκη, Λένι Ρίφενσταλ, Τζιμ Λόντο, Σπύρο Μελά, Αριστομένη Προβελέγγιο, Κωστή Παλαμά, Στυλιανό Σκλάβαινα, Τζόε Λούις, Μπρούνο Χάουπτμαν κ.ά. Το "Κίνημα του '35", ο άγνωστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ήχος των ασημένιων πτερνιστήρων, οι θάνατοι τεσσάρων πρωθυπουργών, το σύμφωνο Σοφούλη - Σκλάβαινα και η "Πένθιμη συμφωνία των θρήνων" στη Θεσσαλονίκη. Ένα βιβλίο-κατάδυση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων του πλούτου, των κοσμικών χορών, των κοινωνικών σκανδάλων, της ελληνικής κουζίνας, των "μπαιν μιξτ" και της... πρακτορολογίας. Μια περιδάβαση στα ζοφερά κρεματόρια της ανθρώπινης στέρησης και ανέχειας, στις προσφυγικές γειτονιές, και στις εξορίες, με το Ιδιώνυμο, τα νεκρά παιδιά των σκουπιδοτενεκέδων, τη φυματίωση και τα αφροδίσια, τους "άθλιους" των "κοκαλάδικων", τη Σπιναλόγκα, τα ναρκωτικά, τις φυλακές, το λαθρεμπόριο και τον πληρωμένο έρωτα να σημαδεύουν με το αιχμηρό τους νύχι τη ζωή των ανθρώπων. Η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής σμιλεμένη μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, στιγμή τη στιγμή, μέχρι το εφιαλτικό εκείνο καλοκαίρι του '36, το σκοτεινό ξημέρωμα της 4ης Αυγούστου και το μιαρό κάψιμο των βιβλίων στην πλατεία του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης...
Subtitle: 
Η άγνωστη Ελλάδα του 1936
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-3935-Χ
Book pages: 
467
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Ι. Τζανακάρης γεννήθηκε στην Πεντάπολη το 1944, αλλά μεγάλωσε και έζησε στην πόλη των Σερρών. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Α.Π.Θ. και από τα δεκάξι του χρόνια ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Εξέδωσε τρεις εφημερίδες και δεκαεννέα βιβλία. Από το 1975 και για 34 χρόνια εξέδιδε το μηνιαίο σερραϊκό περιοδικό "Γιατί". Υπήρξε από τους πρωτοπόρους στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, με τα οποία ασχολήθηκε επί σειρά ετών. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και αντεπιστέλλον μέλος της ΕΣΗΕΜΘ. Κείμενα, μελέτες, ποιήματα και συνεντεύξεις του υπάρχουν δημοσιευμένα σε πολλές εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο του "Δακρυσμένη Μικρασία" τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2008 στην κατηγορία "Χρονικό - Μαρτυρία". Έχει εκδώσει τα ιστορικά βιβλία "Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν" (2002, Καστανιώτης), "Τότε που ξημέρωνε σκοτάδι" (2005, Καστανιώτης) και "Δακρυσμένη Μικρασία 1919-1922" (2007, Μεταίχμιο).

Subtitle: 
Η άγνωστη Ελλάδα του 1936
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-3935-Χ
Book pages: 
467
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο