Product

Τώρα γράφω

Product

Τώρα είναι αργά

Τώρα δεν μπορείς να κάνεις πίσω

Κωδικός:
81672
Manufacturer: 
Description: 

Ο Ελλάδιος Μαργαρίτης και ο Άρης Δαβαράκης έχουν γεννηθεί με 11 χρόνια διαφορά στην ίδια πολυκατοικία στην Αλεξάνδρεια. Έχουν έρθει και οι δύο για μια βόλτα στον πλανήτη και ψάχνουν να βρουν τα σημάδια που θα τους οδηγήσουν στην καλύτερη εκδοχή της διαδρομής. Σ' αυτό το πρώτο χρονικό της σχέσης τους, ο Άρης μιλάει πιο πολύ, ενώ ο Ελλάδιος ετοιμάζει ταξίδια και περιπέτειες απολακυπτικές για την εσωτερική ζωή των ανθρώπων. "Τώρα πια δεν μπορείς να κάνεις πίσω", λέει στον πάντα διστακτικό και αργοπορημένο φίλο του και, με μια σπρωξιά, τον ρίχνει στη θάλασσα για να κολυμπήσει.

9,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Ελλάδιος Μαργαρίτης και ο Άρης Δαβαράκης έχουν γεννηθεί με 11 χρόνια διαφορά στην ίδια πολυκατοικία στην Αλεξάνδρεια. Έχουν έρθει και οι δύο για μια βόλτα στον πλανήτη και ψάχνουν να βρουν τα σημάδια που θα τους οδηγήσουν στην καλύτερη εκδοχή της διαδρομής. Σ' αυτό το πρώτο χρονικό της σχέσης τους, ο Άρης μιλάει πιο πολύ, ενώ ο Ελλάδιος ετοιμάζει ταξίδια και περιπέτειες απολακυπτικές για την εσωτερική ζωή των ανθρώπων. "Τώρα πια δεν μπορείς να κάνεις πίσω", λέει στον πάντα διστακτικό και αργοπορημένο φίλο του και, με μια σπρωξιά, τον ρίχνει στη θάλασσα για να κολυμπήσει. Ο δρόμος είναι μακρύς και οι δύο φίλοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στο τέρμα του, ψηλαφίζοντας όλες τις συμπτώσεις που συνθέτουν μια ζωή - και που ποτέ δεν είναι συμπτώσεις αλλά αντικατοπτρισμοί, αναλαμπές, φλασάκια της εσωτερικής πυξίδας μας.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7952-25-1
Book pages: 
114
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άρης (βαφτισμένος Ζαχαρίας) Δαβαράκης γεννήθηκε την 31η Ιουλίου του 1953 στην Αλεξάνδρεια. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το '64 και πήγε σχολείο στου Μωραΐτη (εξεδιώχθη το '67) και στου Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου στο Παλιό Ψυχικό. Μέχρι το '76 "σπούδαζε" στο Παρίσι αλλά δεν πήρε κανένα πτυχίο. Από το '77 μέχρι και το '81 εργαζόταν στο "Τρίτο Πρόγραμμα" του Μάνου Χατζιδάκι. Μετά προσελήφθη στον εβδομαδιαίο "Ταχυδρόμο" που διεύθυνε ο Νίκος Κυριαζίδης. Δούλεψε σε όλα σχεδόν τα γνωστά περιοδικά και σε λίγες εφημερίδες. Έκανε πολύ ραδιόφωνο, επιχείρησε δύο φορές να εκδώσει περιοδικό (τα "Πρόσωπα", το '83 και το '93) και διέπρεψε ως πορτιέρης στο "Εργοστάσιο", το "Αεροδρόμιο" και το "Άτομο". Παράλληλα, ποτέ δεν έπαψε να γράφει στίχους και τραγούδια. Το πρώτο δισκογραφημένο τραγούδι του είναι το "Για να σ' ακουμπώ στον ώμο", σε μουσική Τάσου Μελετόπουλου και ερμηνείας Τάνιας Τσανακλίδου. Χάρη στον Μάνο Χατζιδάκι, με τον οποίο συνεργάστηκε στις "Μπαλάντες της οδού Αθηνάς", την "Πορνογραφία" και τον (ανέκδοτο ακόμα" "Blue", έγινε εύκολα αποδεκτός στο χώρο της δισκογραφίας και του στίχου. Από τότε έχει "δισκογραφήσει" πάνω από 350 τραγούδια, ενώ έχει γράψει, διασκευάσει ή μεταφράσει άλλα τόσα μιούζικαλ, θεατρικές παραστάσεις ή μεταγλωττισμένες στα ελληνικά κινηματογραφικές ταινίες. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο. Ζει στην Αθήνα.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7952-25-1
Book pages: 
114
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο