Product

Υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων

Product

Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας, προστασία περιβάλλοντος

Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας

Κωδικός:
89899
Manufacturer: 
Description: 

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει φέρει πολλές αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία μιας επιχείρησης. Παράλληλα η επιχείρηση ενδιαφέρεται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Για να το πετύχει αυτό απαιτείται μια ολοκληρωμένη εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου σε κάθε επιχείρηση, και ένα πλήρες σχέδιο ορθής διαχείρισης και αντιμετώπισης αυτών των κινδύνων.

34,08 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει φέρει πολλές αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία μιας επιχείρησης. Παράλληλα η επιχείρηση ενδιαφέρεται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Για να το πετύχει αυτό απαιτείται μια ολοκληρωμένη εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου σε κάθε επιχείρηση, και ένα πλήρες σχέδιο ορθής διαχείρισης και αντιμετώπισης αυτών των κινδύνων. Το βιβλίο καλύπτει όλους τους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον. Υποδείκνυει επίσης τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να εξαλειφθούν αυτοί οι κίνδυνοι. Βασίζεται πάνω στη σύγχρονη βιβλιογραφία, στα διεθνή πρότυπα και στους πρόσφατους κανονισμούς της Ε.Ε.. Αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για τη μελέτη εκτίμησης της επικινδυνότητας του επαγγελματικού κινδύνου κάθε εργασιακού χώρου. Αναπτύσσει τη μεθοδολογία εκπόνησης μιας τέτοιας μελέτης και το πιο σημαντικό είναι ότι παρέχει μια πρότυπη εφαρμογή της. Είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό σύγγραμμα για τους φοιτητές οι οποίοι επιδιώκουν τη γνώση, αλλά και ένα χρήσιμο εργαλείο για τους έλληνες μελετητές και τους τεχνικούς ασφαλείας.
Subtitle: 
Με υπόδειγμα μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7745-13-2
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Δρ. Κωνσταντία Παπακωνσταντίνου είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, όπου διδάσκει το μάθημα «Ασφάλεια Εργασίας - Τεχνική Νομοθεσία». Έχει συμμετάσχει σε πλήθος μελετών ως σύμβουλος μηχανικός και διαθέτει σημαντική και πολυετή εμπειρία σε Μελέτες Εκτίμησης Επικινδυνότητας Επαγγελματικών Κινδύνων και Συστήματα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών από το οποίο και απεφοίτησε το 1994. Στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναγορεύθηκε Διδάκτορας Μηχανικός το 2001. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων (IEA, SAVE, ALTENER, JOULE, ΕΠΕΑΕΚ, κ.λ.π.). Η πολυετής ερευνητική της δραστηριότητα έχει υποστηριχθεί από το ΙΚΥ, ενώ το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνούς κύρους περιοδικά και σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Subtitle: 
Με υπόδειγμα μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7745-13-2
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο