Product

Υλικά και περιβάλλον

Product

Υλικά και τεχνικές της ζωγραφικής στο πέρασμα του χρόνου

Υλικά και σχεδιασμός

Κωδικός:
119902
Αuthor: 
Description: 

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου είναι η επιθυμία του να φτιάχνει πράγματα· να παίρνει υλικά, να τα μορφοποιεί, να τα συνδέει και να τα κατεργάζεται, ώστε να δημιουργεί προϊόντα.
Τόσο στα πρώτα μαχαίρια από πυρόλιθο, όσο και στα πιο σύγχρονα παραδείγματα καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, η επιλογή της μορφής γίνεται τόσο για να παρέχει λειτουργικότητα, όσο και για δημιουργεί την αισθητική και τους συσχετισμούς του προϊόντος -το πώς δηλαδή γίνεται αντιληπτό.

58,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου είναι η επιθυμία του να φτιάχνει πράγματα· να παίρνει υλικά, να τα μορφοποιεί, να τα συνδέει και να τα κατεργάζεται, ώστε να δημιουργεί προϊόντα. Τόσο στα πρώτα μαχαίρια από πυρόλιθο, όσο και στα πιο σύγχρονα παραδείγματα καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, η επιλογή της μορφής γίνεται τόσο για να παρέχει λειτουργικότητα, όσο και για δημιουργεί την αισθητική και τους συσχετισμούς του προϊόντος -το πώς δηλαδή γίνεται αντιληπτό. Τα υλικά παίζουν κεντρικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα. Η επιλογή τους ώστε να παρέχουν τεχνική λειτουργικότητα έχει μελετηθεί καλά, ενώ οι μέθοδοι και τα εργαλεία λογισμικού για την επίτευξή της είναι ευρέως διαθέσιμα. Η επιλογή τους, όμως, ώστε να δημιουργούν την αισθητική και τους συσχετισμούς του προϊόντος είναι λιγότερο εύκολο να αναλυθεί, αν και στη σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά αποτελεί, όπως και η λειτουργικότητα, ουσιαστικό μέρος του επιτυχημένου σχεδιασμού. Αυτό το βιβλίο εξερευνά το ρόλο των υλικών και των διεργασιών στο σχεδιασμό των προϊόντων, και δίνει έμφαση στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργούν την αισθητική και τους συσχετισμούς του προϊόντος, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους το αντιλαμβανόμαστε. Οι τρόποι αυτοί υποστηρίζονται από εκατό περίπου προφίλ υλικών και διεργασιών, με έμφαση στα χαρακτηριστικά που σχετίζονται περισσότερο με το σχεδιασμό των προϊόντων.
Subtitle: 
Η τέχνη και η επιστήμη επιλογής υλικών στο σχεδιασμό προϊόντων
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-461-013-9
Book pages: 
368
Book Dimensions: 
27χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Η τέχνη και η επιστήμη επιλογής υλικών στο σχεδιασμό προϊόντων
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-461-013-9
Book pages: 
368
Book Dimensions: 
27χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο