Product

Υλικός πολιτισμός, καπιταλισμός και οικονομία, XV - XVIII αιώνας

Product

Υλισμός και μεταφυσική

Υλικός πολιτισμός: Θεωρία, μεθοδολογία, αξιοποίηση

Κωδικός:
196787
Description: 

Τα ζητήματα του υλικού πολιτισμού, από την κατασκευή των πρώτων εργαλείων μέχρι τα σύγχρονα υψηλά τεχνολογικά επιτεύγματα, συνιστούν δομικό στοιχείο για την κατανόηση και ερμηνεία του μετασχηματισμού των κοινωνιών και της συγκρότησης των πολιτισμών.

Για τις ανθρωπιστικές και τις κοινωνικές επιστήμες (αρχαιολογία, ιστορία, λαογραφία, εθνολογία, κοινωνική-πολιτισμική ανθρωπολογία, μουσειολογία) ο υλικός πολιτισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο με σημαντικά μέχρι σήμερα ερευνητικά αποτελέσματα που προκύπτουν από μια γόνιμη διεπιστημονική προσέγγιση.

11,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα ζητήματα του υλικού πολιτισμού, από την κατασκευή των πρώτων εργαλείων μέχρι τα σύγχρονα υψηλά τεχνολογικά επιτεύγματα, συνιστούν δομικό στοιχείο για την κατανόηση και ερμηνεία του μετασχηματισμού των κοινωνιών και της συγκρότησης των πολιτισμών. Για τις ανθρωπιστικές και τις κοινωνικές επιστήμες (αρχαιολογία, ιστορία, λαογραφία, εθνολογία, κοινωνική-πολιτισμική ανθρωπολογία, μουσειολογία) ο υλικός πολιτισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο με σημαντικά μέχρι σήμερα ερευνητικά αποτελέσματα που προκύπτουν από μια γόνιμη διεπιστημονική προσέγγιση. Το βιβλίο αυτό στοχεύει, μέσα από τη συνοπτική παρουσίαση της συγκρότησης και της εξέλιξης του κλάδου του υλικού πολιτισμού, να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο, ένα είδος "εισαγωγικού οδηγού" για την έρευνα, ερμηνεία και αξιοποίηση των ζητημάτων του υλικού πολιτισμού στον διεθνή και τον ελληνικό χώρο.
Subtitle: 
Σύντομη επισκόπηση
Publications Date: 
2014
Book ISBN: 
960-02-2998-8
Book pages: 
243
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Σύντομη επισκόπηση
Publications Date: 
2014
Book ISBN: 
960-02-2998-8
Book pages: 
243
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο