Product

Υπέρ της των Ελλήνων νόσου

Product

Υπέρ του Ερατοσθένους φόνου απολογία. Προς Σίμωνα

Υπέρ του δέοντος

Κωδικός:
127388
Manufacturer: 
Description: 

Στον τόμο αυτό συγκεντρώνονται δοκίμια ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας του Φιλήμονα Παιονίδη που γράφηκαν κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η σχέση της ηθικής με την επιστήμη και την τέχνη, η κλωνοποίηση, η ποιότητα ζωής, οι υποχρεώσεις προς τις μελλοντικές γενεές, ποικίλες πτυχές του σύγχρονου φιλελευθερισμού, η ρύθμιση των ΜΜΕ, η ελευθερία της έκφρασης και η τρομακτική απειλή κ.α.

16,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στον τόμο αυτό συγκεντρώνονται δοκίμια ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας του Φιλήμονα Παιονίδη που γράφηκαν κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η σχέση της ηθικής με την επιστήμη και την τέχνη, η κλωνοποίηση, η ποιότητα ζωής, οι υποχρεώσεις προς τις μελλοντικές γενεές, ποικίλες πτυχές του σύγχρονου φιλελευθερισμού, η ρύθμιση των ΜΜΕ, η ελευθερία της έκφρασης και η τρομακτική απειλή κ.α. Εάν αναζητούσαμε ένα κεντρικό νήμα που θα συνέχει όλα αυτά τα κείμενα, αυτό θα εντοπιζόταν στην πεποίθηση του συγγραφέα ότι μπορούν να δοθούν εύλογες και φιλοσοφικά τεκμηριωμένες απαντήσεις στο ερώτημα "τι δέον γενέσθαι", όταν αυτό τίθεται σε σχέση με συγκεκριμένα κανονιστικά ζητήματα του ατομικού και του συλλογικού βίου. Εξ ου και ο τίτλος του ανά χείρας τόμου που η θεματολογία του τον καθιστά ενδιαφέροντα όχι μόνο για τους ειδικούς αλλά για ένα ευρύτερο κοινό που δεν φοβάται να θέτει ηθικά ερωτήματα.
Subtitle: 
Δοκίμια πρακτικής φιλοσοφίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7651-58-8
Book pages: 
345
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φιλήμων Παιονίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Γεννήθηκε το 1961 στο Λονδίνο. Σπούδασε φιλοσοφία στο Α.Π.Θ. (1979-1984) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος κοινωνικής φιλοσοφίας (M. Sc.) από την London School of Economics (1986). Το 1993 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατά την περίοδο 1989-1997 δίδαξε φιλοσοφία σε εργαστήρια ελεύθερων σπουδών. Τον Ιούνιο του 1997 εξελέγη Λέκτορας ιστορίας της ηθικής φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. στο οποίο διδάσκει από το 1998. Το 1999 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Έχει δημοσιεύσει τη μελέτη "Ψευδολογία και ηθική" (Βάνιας, 1994), τη σχολιασμένη μετάφραση του "Ωφελιμισμού" του John Stuart Mill (Πόλις, 2002) καθώς και μεταφράσεις σύγχρονων φιλοσόφων όπως των Dworkin, Taylor και Rawls.
Επίσης, άρθρα του που άπτονται ζητημάτων ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και σε περιοδικά όπως: Ελληνική Φιλοσοφική Επιθεώρηση, The Journal of Value Inquiry, The Journal of Social Philosophy, Law and Philosophy, ARSP, History of Political Thought, Επιστήμη και Κοινωνία, Ισοπολιτεία, Ιατρική, Το Σύνταγμα κ.α.
Έχει επιμεληθεί σε συνεργασία με τον Ν. Αυγελή το συλλογικό έργο "Aristotle on logic", "Language and science" (Σάκκουλας, 1998) καθώς και τον τόμο "Benjamin Constant, Περί ελευθερίας και ελευθεριών" (Ζήτρος, 2000). Είναι παντρεμένος με την Δρ. Μάρθα Κουτσούμπα.

Subtitle: 
Δοκίμια πρακτικής φιλοσοφίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7651-58-8
Book pages: 
345
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο