Product

Υπογονιμότητα

Product

Υπογονιμότητα - στείρωση

Υπογονιμότητα

Κωδικός:
114450
Manufacturer: 
Description: 

"Θέλουμε τόσο πολύ να αποκτήσουμε ένα παιδί" -αυτή είναι η επιθυμία πολλών ζευγαριών - σήμερα, όμως, μένει όλο και πιο συχνά ανεκπλήρωτη. Ακόμα και η αναπαραγωγική ιατρική, που υπόσχεται πως όλα είναι εφικτά και πιστεύει στην επιστημονική πρόοδο, σηκώνει τα χέρια ψηλά. Οι προσδοκίες του οικογενειακού περιβάλλοντος, ο φόβος της αποτυχίας, οι αόριστες ενοχές, η κοινωνική απόσυρση αλλά και ο ψυχικός πόνος παγιδεύουν σ' ένα φαύλο κύκλο πολλές από τις γυναίκες που δεν καταφέρνουν ν' αποκτήσουν παιδιά. Απ' αυτό το φαύλο κύκλο είναι συχνά δύσκολο να βγουν μόνες τους.

14,85 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Θέλουμε τόσο πολύ να αποκτήσουμε ένα παιδί" -αυτή είναι η επιθυμία πολλών ζευγαριών - σήμερα, όμως, μένει όλο και πιο συχνά ανεκπλήρωτη. Ακόμα και η αναπαραγωγική ιατρική, που υπόσχεται πως όλα είναι εφικτά και πιστεύει στην επιστημονική πρόοδο, σηκώνει τα χέρια ψηλά. Οι προσδοκίες του οικογενειακού περιβάλλοντος, ο φόβος της αποτυχίας, οι αόριστες ενοχές, η κοινωνική απόσυρση αλλά και ο ψυχικός πόνος παγιδεύουν σ' ένα φαύλο κύκλο πολλές από τις γυναίκες που δεν καταφέρνουν ν' αποκτήσουν παιδιά. Απ' αυτό το φαύλο κύκλο είναι συχνά δύσκολο να βγουν μόνες τους. Η μακρόχρονη εξάρτηση από τις θεραπευτικές προσπάθειες των γιατρών τις οδηγεί σε μια συνεχή αμφιταλάντευση μεταξύ ελπίδας και απογοήτευσης. Η επιθυμία για ένα παιδί γίνεται έμμονη ιδέα που κυριαρχεί στη ζωή τους, με αποτέλεσμα να παραιτούνται από πολλές δραστηριότητες και χαρές της ζωής, υποβαθμίζοντας την αυτοπεποίθησή τους. Η συγγραφέας του βιβλίου το λέει ξεκάθαρα: Όταν η ψυχή λέει Όχι, δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία του προβλήματος -εφόσον δεν υπάρχει οργανικό εμπόδιο- στον ψυχικό χώρο, στα συναισθήματά μας. Ν' ανοίξουμε την πόρτα στο παρελθόν μας -πρόσφατο και παλιότερο- για να φέρουμε στο φως εγκαταλειμμένες επιθυμίες και ανάγκες. Τότε μόνο υπάρχει πιθανότητα να εκπληρωθεί η ελπίδα για ένα παιδί, ή να βρεθεί ένας υγιής τρόπος συμφιλίωσης με την πραγματικότητα. Ένα θαρραλέο βιβλίο που ενθαρρύνει τα ζευγάρια ν' αντιμετωπίσουν με ευαισθησία την υπογονιμότητα και τις συνέπειές της.
Subtitle: 
Όταν η ψυχή λέει όχι!
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-349-110-1
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H δρ. Ute Auhagen - Stephanos, ψυχαναλύτρια, ειδικευμένη στη νευρολογία, την ψυχιατρική και την ψυχοθεραπευτική ιατρική, εργάζεται σε δικό της ιατρείο στη Νέα Ουλμ. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά.

Subtitle: 
Όταν η ψυχή λέει όχι!
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-349-110-1
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο