Product

Φάτε μόνοι

Product

Φατίμα

Φάτε τη σκόνη μου

Κωδικός:
35851
Manufacturer: 
Description: 

Το "Φάτε τη σκόνη μου", ένα εύθυμο και δηκτικό βιβλίο χρονογραφεί την αλλαγή μιας εποχής, της ανόδου του Θατσερισμού, μέσα από τη λαχτάρα του ήρωα -καθηγητή της Αγγλικής Λογοτεχνίας σε υποβαθμισμένο πανεπιστήμιο του αγγλικού βορρά- να βρεθεί στο Κέμπριτζ, πηγή δόξας, πλούτου και διανοητικών απολαύσεων, και να ξεφύγει έτσι από τη μιζέρια που τον περιβάλλει και την αίσθηση αποτυχίας που τον διακατέχει παρά την μεγάλη εκτίμηση που τρέφει για τις πνευματικές του ικανότητες.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το "Φάτε τη σκόνη μου", ένα εύθυμο και δηκτικό βιβλίο χρονογραφεί την αλλαγή μιας εποχής, της ανόδου του Θατσερισμού, μέσα από τη λαχτάρα του ήρωα -καθηγητή της Αγγλικής Λογοτεχνίας σε υποβαθμισμένο πανεπιστήμιο του αγγλικού βορρά- να βρεθεί στο Κέμπριτζ, πηγή δόξας, πλούτου και διανοητικών απολαύσεων, και να ξεφύγει έτσι από τη μιζέρια που τον περιβάλλει και την αίσθηση αποτυχίας που τον διακατέχει παρά την μεγάλη εκτίμηση που τρέφει για τις πνευματικές του ικανότητες. Το "Φάτε τη σκόνη μου" αποτελεί, έτσι, μια ειρωνική απότιση φόρου τιμής στα πανεπιστημιακά μυθιστορήματα των Νταίηβιντ Λοτζ και Μάλκολμ Μπράντμπερυ.
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8132-12-6
Book pages: 
314
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χάουαρντ Τζέικομπσον γεννήθηκε στο Μάντσεστερ το 1942. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Σίντνεϊ για τρία χρόνια προτού επιστρέψει στην Αγγλία για να συνεχίσει τη διδασκαλία στο Κέιμπριτζ. Στη δεκαετία του '70 έκανε παραδόσεις μαθημάτων σε διάφορες σχολές· από κει εμπνεύστηκε το πρώτο του μυθιστόρημα, μια κωμωδία, είδος που έχει σφραγίσει ολόκληρο το λογοτεχνικό έργο του. Έχει εργαστεί ως παρουσιαστής στην τηλεόραση ενώ, παράλληλα με την πεζογραφία, διατηρεί εβδομαδιαία στήλη στην εφημερίδα "The Independent". Θεωρητικά και ιστορικά κείμενά του έχουν γίνει τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Με το μυθιστόρημα "Η περίπτωση Φίνκλερ", και ύστερα από δύο υποψηφιότητες, ο Τζέικομπσον κέρδισε το Βραβείο Booker το 2010.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8132-12-6
Book pages: 
314
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο