Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73026 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Φαντασιογραφία

Φαντασιογραφία

Κωδικός: 157505

Βιβλιογραφία έργων αναφοράς επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα 1971-2007
Συγγραφέας: Βρετός, Σπύρος Α.
Εκδότης: Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
ISBN: 960-7800-35-4
Έτος Έκδοσης: 2008
Κωδικός προϊόντος: 157505

Λιανική τιμή:12.66EUR

τιμή bibliopolio.gr 11.39EUR

Έκπτωση: 1.27EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Η λογοτεχνία και η τέχνη του Φανταστικού γενικότερα και της Επιστημονικής Φαντασίας (Ε.Φ.) ειδικότερα γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια άνθηση στην Ελλάδα. Ταινίες φαντασίας βρίσκονται στην κορυφή από άποψη εισιτηρίων, σειρές Ε.Φ. καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην τηλεθέαση, παιχνίδια που αντλούν τη θεματογραφία τους από το είδος συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή, βιβλία που ανήκουν στο Φανταστικό με την ευρύτερη έννοια ανεβαίνουν συχνά στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων. Παράλληλα έχουν πολλαπλασιαστεί οι λέσχες οπαδών της Επιστημονικής Φαντασίας και του Φανταστικού, διοργανώνονται πολυθεματικά ή εξειδικευμένα φεστιβάλ, ημερίδες και συνέδρια, κινηματογραφικά αφιερώματα, εκδίδονται περιοδικά, πολλαπλασιάζονται τα forums και τα websites που είναι αφιερωμένα στο είδος.
Βιβλία τα οποία αφορούν τη λεγόμενη Φανταστική Λογοτεχνία, τον Κινηματογράφο του Φανταστικού και άλλες μορφές τέχνης (τηλεόραση, κόμικς, εικονογράφηση κ.λπ.) εκδίδονται όλο και πιο συχνά. Η παραγωγή αυτή των βιβλίων, είτε πρωτότυπων είτε μεταφρασμένων, αποδεικνύει το ενδιαφέρον του κοινού και απαιτεί τη δική της καταγραφή.
Η Φαντασιογραφία περιλαμβάνει πέντε μέρη:
Στο σύντομο ιστορικό περίγραμμα περιγράφεται η πορεία και εξέλιξη του Φανταστικού στην Ελλάδα.
Στη βιβλιογραφία τα έργα αναφοράς κατατάσσονται σε κατηγορίες (βιβλιογραφίες, λαϊκή λογοτεχνία, μονογραφίες, κόμικς, κινηματογράφος κ.λπ.) και αποδελτιώνονται αλφαβητικά με βάση τους συγγραφείς τους. Κάθε κατηγορία ή υποκατηγορία σχολιάζεται ξεχωριστά. Καταλογογραφούνται 340 βιβλία και άλλες πηγές (DVDs, websites κ.ά.)
Το τρίτο μέρος επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση της παραγωγής κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου 1971-2007 τόσο χρονολογικά (ανά δεκαετία) όσο και θεματικά. Προκύπτουν μερικά αξιοπρόσεκτα συμπεράσματα για τα ενδιαφέροντα και τις αναγνωστικές συνήθειες του κοινού - και τις διαφορές ανάμεσα στις γενιές.
Στο τέταρτο μέρος αποδελτιώνονται οι τίτλοι όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών περιοδικών, 52 συνολικά, τα οποία έχουν ασχοληθεί συστηματικά με το Φανταστικό σε όλες του τις μορφές (λογοτεχνία, εικαστικά, κινηματογράφος, μουσική κ.λπ.) και έχουν εκδώσει έστω και ένα τεύχος κατά τη διάρκεια της περιόδου 1971-2007. Καταλογογραφούνται επίσης 33 περιοδικά με σημαντικό περιεχόμενο Ε.Φ. και Φαντασίας, 77 αφιερώματα στο Φανταστικό σημαντικών περιοδικών και ενθέτων εφημερίδων καθώς και όλα τα, συνολικά 51, ιστορικά και ενεργά σήμερα websites, blogs και internet forums με θέμα την Επιστημονική -ή άλλη- Φαντασία.
Στο τελευταίο μέρος καταλογογραφείται το σύνολο των 27 περιοδικών και ένθετων εφημερίδων που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα ετών και ήταν αφιερωμένα στην εκλαϊκευμένη επιστήμη και τεχνολογία.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Βιβλιογραφία έργων αναφοράς επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα 1971-2007
Κωδικός προϊόντος: 157505
ISBN: 960-7800-35-4
Γλώσσα: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2008
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 139
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 19χ14Βρετός, Σπύρος Α.

Ο Σπύρος Α Βρετός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 Είναι δημοσιογράφος και μεταφραστής Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στην Αθήνα και στο Παρίσι Έχει εργασθεί ως δημοσιογράφος σε οικονομικά περιοδικά "Οικονομικός Ταχυδρόμος" "Κεφάλαιο" "Επιλογή" "Οικονομική Επιθεώρηση" και ως αρχισυντάκτης σε ηλεκτρονικά μέσα "KapaTel" wwwinotegr wwweconomiagr Συνεργάστηκε ως σύμβουλος με το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ και με την Τράπεζα της Ελλάδος Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά "Οικονομικός Ταχυδρόμος" "Κεφάλαιο" "Επιλογή" και "Οικονομική Επιθεώρηση" εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα σχολιασμού "wwwinotegr" Ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας της επιθεώρησης "Σαμιζντάτ" Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί στα πρακτικά του διεθνούς συνεδρίου "Biotechnological and Medical Themes in SF" Θεσσαλονίκη: University Studio Press 2002 στον συλλογικό τόμο "Jahrbuch zur SF 2004" Βερολίνο: Shayol Verlag 2005 και στην επιθεώρηση "The New York Review of SF" Νέα Υόρκη: Dragon Press Σεπτέμβριος 2008 τεύχος 241 Κείμενά του έχουν επίσης δημοσιευθεί στα περιοδικά "Διαβάζω" "9 [Εννέα]" "NPQ"Ελληνική Έκδοση και στα fanzines "Big Bang" "Brazil" "Οι Δραματουργοί των Γιαν" "Πολιορκία" "Φανταστικά Χρονικά" και έχουν φιλοξενηθεί στους ιστότοπους wwwalefgr wwwaltfactorathcx και wwwleximagr

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Αντίλεκτα  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Βιβλιογραφίες Επιστημονική φαντασία - Ιστορία και κριτική
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Η Μάθησις Κατά Τας Αρχαίας Ελληνικάς Τας Μεταγενεστέρας Και Τας Συγχρόνους Αντιλήψεις
Η Μάθησις Κατά Τας Αρχαίας Ελληνικάς Τας Μεταγενεστέρας Και Τας Συγχρόνους Αντιλήψεις
35.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Φαντασιογραφία
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.