Product

Φεβρουάριος 2001

Product

Φεγγαράδα στο δέρμα

Φεβρουάριος αιών

Κωδικός:
113892
Manufacturer: 
Description: 

Ο τρόμος, που αποτελεί το θέμα και, ταυτόχρονα, επέχει θέση κεντρικού ήρωα αυτού εδώ του βιβλίου, είναι συνώνυμος του 20ού αιώνα, αυτού του κουτσού, δίκην μηνός Φεβρουαρίου, αιώνα...

15,79 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο τρόμος, που αποτελεί το θέμα και, ταυτόχρονα, επέχει θέση κεντρικού ήρωα αυτού εδώ του βιβλίου, είναι συνώνυμος του 20ού αιώνα, αυτού του κουτσού, δίκην μηνός Φεβρουαρίου, αιώνα... Πρόβαλε στη δολοφονία του αρχιδούκα Φραγκίσκου-Φερδινάνδου στο Σεράγεβο (Ιούνιος 1914)· εμφανίστηκε στις εχθροπραξίες και στα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου (1914-1918)· αναπτύχθηκε και οργανώθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στους βομβαρδισμούς ανοχύρωτων πόλεων και στην εξαφάνιση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο (1939-1945)· χρησιμοποιήθηκε στην "ισορροπία του τρόμου" κατά τον Ψυχρό Πόλεμο (1945-1989) και επικράτησε εντέλει σε ολόκληρο τον κόσμο (1989-2005), απολύτως συνδεδεμένος με τον δυτικό πολιτισμό και εξαρτημένος από αυτόν και τις αντιλήψεις του για την κοινωνία και την υπόσταση του. Μια κοινωνία που ο τρόμος έχει κιόλας νεκρώσει... Πρόσφατα γεγονότα -με κορυφαία ημερομηνία την 11η Σεπτεμβρίου 2001 (ΗΠΑ), την 11η Μαρτίου 2004 (Μαδρίτη), την 7η Ιουλίου 2005 (Λονδίνο), αλλά και οι πολεμικές επιχειρήσεις, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ (προς το παρόν)- επιβεβαιώνουν τη δίχως διακρίσεις παρουσία του τρόμου στον ανατέλλοντα 21ο αιώνα. Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να εμβαθύνει στο θέμα του τρόμου και εκείνων των παραμέτρων που τον χαρακτηρίζουν, τον ενισχύουν και... εξασφαλίζουν το μέλλον του!
Subtitle: 
Η πολιτική του τρόμου στον εικόστο αιώνα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6627-36-5
Book pages: 
219
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής, πεζογράφος και μεταφραστής, γεννήθηκε το 1940. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, ολλανδικά και σλοβενικά. To πρώτο βιβλίο του κυκλοφόρησε το 1962. Το 1995 αποκήρυξε ένα μεγάλο μέρος του συγγραφικού του έργου και ξανάγραψε τα μυθιστορήματα: "Σχόλια σχετικά με την περίπτωση", "Στα ίχνη της παράστασης", "Προς Οφρύνιο", "Το άγαλμα", "Το μήνυμα", "Η πρόσοψη". Αυτοί οι έξι τίτλοι συγκροτούν μια ενότητα που ονόμασε "Εξάμετρον". Έγραψε, επίσης, τα δοκίμια "Ο Φεβρουάριος αιών", όπου συνοψίζει τις κύριες εξελίξεις του 20ού αιώνα, "Παραμύθι της λογοτεχνίας", όπου υποστηρίζει πως η λογοτεχνία, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από την Αναγέννηση ως τις μέρες μας έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής της, και "Μνήμη και μνήμη", όπου συγκρίνει την ιστορική μνήμη με τη μνήμη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι σπουδαιότερες μεταφράσεις του είναι: "Γαργαντούας και Πανταγκρυέλ" (Ραμπελαί), "Δοκίμια" (Μισέλ ντε Μονταίνι), "Οraculo Manual" και "'Ηρωας" (Μπαλτάσαρ Γκρασιάν), "Τα ποιήματα του Αλμπέρτο Καγιέιρο" (Φερνάντο Πεσόα), "Η πεδιάδα στις φλόγες" (Χουάν Ρούλφο). 'Εχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας (1981), είναι Ιππότης της Τάξης Τεχνών και Γραμμάτων της Γαλλίας και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων. Διατηρεί το site www.philipdracodaidis.gr στο Internet, όπου μπορεί κανείς ν' αναζητήσει τις περιλήψεις, καθώς και χαρακτηριστικά αποσπάσματα των έργων του.

Subtitle: 
Η πολιτική του τρόμου στον εικόστο αιώνα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6627-36-5
Book pages: 
219
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο