Product

Φιλοσοφικές διαμάχες

Product

Φιλοσοφικές έρευνες

Φιλοσοφικές έννοιες στη φυσική

Κωδικός:
81582
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο "Φιλοσοφικές έννοιες στη Φυσική" παρουσιάζει την ανάπτυξη της επιστήμης της Φυσικής σε σχέση με το ιστορικό και φιλοσοφικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή συντελέστηκε.
Μέσα από τις σελίδες του, δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να στοχαστεί σχετικά με τη φύση του επιστημονικού εγχειρήματος την οποία μπορεί να είχε προσεγγίσει νωρίτερα μέσα από το πρίσμα της παραδοσιακής ιστορίας της επιστήμης και μέσα από μια σειρά μαθημάτων στις φυσικές επιστήμες.

33,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Φιλοσοφικές έννοιες στη Φυσική" παρουσιάζει την ανάπτυξη της επιστήμης της Φυσικής σε σχέση με το ιστορικό και φιλοσοφικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή συντελέστηκε. Μέσα από τις σελίδες του, δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να στοχαστεί σχετικά με τη φύση του επιστημονικού εγχειρήματος την οποία μπορεί να είχε προσεγγίσει νωρίτερα μέσα από το πρίσμα της παραδοσιακής ιστορίας της επιστήμης και μέσα από μια σειρά μαθημάτων στις φυσικές επιστήμες. Στόχος του είναι να εντυπώσει στον αναγνώστη τον ουσιαστικό ρόλο τον οποίο έχουν διαδραματίσει οι φιλοσοφικές θεωρήσεις σε ό,τι αφορά την επιστημονική πρακτική και την κατασκευή των επιστημονικών θεωριών. Αντίθετα με την αρκετά διαδεδομένη άποψη ότι η Φυσική και η Φιλοσοφία είναι απομακρυσμένες η μία από την άλλη, αυτό το βιβλίο περιγράφει τη συνεχή αλληλεπίδραση που είχαν και συνεχίζουν να έχουν. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου η συζήτηση για τα κύρια φιλοσοφικά ζητήματα εδράζεται στο συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο και στο περιεχόμενο της αντίστοιχης επιστημονικής δραστηριότητας. [...]
Subtitle: 
Η ιστορική σχέση μεταξύ φιλοσοφίας και επιστημονικών θεωριών
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7901-45-2
Book pages: 
512
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο James T. Cushing γεννήθηκε το 1937 στο Long Beach της California. Πήρε το Διδακτορικό του στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Iowa και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Iowa, στο Imperial College του Λονδίνου και στο Argonne National Laboratory. Προσελήφθη στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Notre Dame το 1966 και παρέμεινε εκεί μέχρι το θάνατό του. Επίσης κατείχε για τέσσερα χρόνια μια θέση στο Τμήμα Φιλοσοφίας του ίδιου πανεπιστημίου από το 1990 μέχρι το 1993.
Το έργο του James T. Cushing είναι αφιερωμένο στην Ιστορία και τη Φιλοσοφία της Φυσικής του εικοστού αιώνα και στα προβλήματα θεμελίωσης της Κβαντικής Μηχανικής. Ήταν μέλος της FHP και της APS και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Τα έργα του έχουν τύχει ευρείας κυκλοφορίας. Πέθανε στα τέλη Μαρτίου του 2002.

Subtitle: 
Η ιστορική σχέση μεταξύ φιλοσοφίας και επιστημονικών θεωριών
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7901-45-2
Book pages: 
512
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο