Product

Φιλοσοφώτερον και σπουδαιότερον

Product

Φιλοτιμία

Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου

Κωδικός:
136572
Description: 

[...] Εφέτος ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου συμπληρώνει 90 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα αυτού του τόπου. Το 1918, έξι χρόνια μετά την οθωμανική κατοχή, οι χιώτες της εποχής σκέφτηκαν πως από μόνη της η ελευθερία δεν ήταν αρκετή. Χρειαζότανε και η βακτηρία του πνεύματος για το ανέβασμα της κοινωνικής και πνευματικής στάθμης της χιακής ζωής. Έτσι ξεκίνησε μια πορεία μέσα στο χρόνο, με πολλές προσδοκίες. Στα ενενήντα χρόνια που πέρασαν υπήρξαν και δίσεκτοι χρόνοι. Ο Φιλοτεχνικός κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις αντίξοες περιστάσεις για να καταγράψει μια αξιόλογη πολιτιστική δημιουργία.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Εφέτος ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου συμπληρώνει 90 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα αυτού του τόπου. Το 1918, έξι χρόνια μετά την οθωμανική κατοχή, οι χιώτες της εποχής σκέφτηκαν πως από μόνη της η ελευθερία δεν ήταν αρκετή. Χρειαζότανε και η βακτηρία του πνεύματος για το ανέβασμα της κοινωνικής και πνευματικής στάθμης της χιακής ζωής. Έτσι ξεκίνησε μια πορεία μέσα στο χρόνο, με πολλές προσδοκίες. Στα ενενήντα χρόνια που πέρασαν υπήρξαν και δίσεκτοι χρόνοι. Ο Φιλοτεχνικός κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις αντίξοες περιστάσεις για να καταγράψει μια αξιόλογη πολιτιστική δημιουργία. [...] Γιάννης Δ. Καράλης Πρόεδρος Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου
Subtitle: 
Μια ενενηντάχρονη πνευματική πορεία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-85600-3-9
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γρηγόρης Σπανός είναι φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου "Φίλοι της Αίθουσας Ιστορίας και Εκπαίδευσης 1ου Γυμνασίου Χίου".

Subtitle: 
Μια ενενηντάχρονη πνευματική πορεία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-85600-3-9
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο