Product

Φρασεολογισμοί στη ρωσική λογοτεχνική γλώσσα και η απόδοσή τους στη νέα ελληνική

Product

Φρατζέσκα

Φρασίκλεια

Κωδικός:
68701
Αuthor: 
Description: 

Το μέρος εκείνο της γραπτής επικοινωνίας που αφορά την πρόσληψη, δηλαδή η ανάγνωση, έχει αποτελέσει πρόσφατα αντικείμενο μελέτης από πολλές σκοπιές: της ρητορικής, της κοινωνιολογίας, της ιστορίας, της ψυχανάλυσης και φυσικά της ψυχογλωσσολογίας. Οι μελετητές της αρχαίας Ελλάδας, ωστόσο, έχουν δώσει έμφαση στην πράξη της γραφής, αναλύοντας τις σχέσεις της με την εξέλιξη του αρχαίου πολιτισμού.

18,53 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το μέρος εκείνο της γραπτής επικοινωνίας που αφορά την πρόσληψη, δηλαδή η ανάγνωση, έχει αποτελέσει πρόσφατα αντικείμενο μελέτης από πολλές σκοπιές: της ρητορικής, της κοινωνιολογίας, της ιστορίας, της ψυχανάλυσης και φυσικά της ψυχογλωσσολογίας. Οι μελετητές της αρχαίας Ελλάδας, ωστόσο, έχουν δώσει έμφαση στην πράξη της γραφής, αναλύοντας τις σχέσεις της με την εξέλιξη του αρχαίου πολιτισμού. Το βιβλιογραφικό κενό έρχεται να καλύψει η παρούσα μελέτη, στην οποία φωτίζονται οι αντιλήψεις και οι πρακτικές που σχετίζονταν με την ανάγνωση της πρώτης αλφαβητικής γραφής, μια ανάγνωση που προοριζόταν να γίνεται υψηλόφωνα, καθώς και οι συνέπειές τους. Ο συγγραφέας αναζητά τους όρους εκείνους με τους οποίους οι αρχαίοι Έλληνες αντιλαμβάνονταν τη σχέση γραφέα-αναγνώστη, συσχετίζοντάς τη με σχέσεις παιδεραστικές ή γενεαλογικές, για να καταλήξει στη διατύπωση μιας σχέσης που χαρακτηρίζεται από την ισότιμη συμμετοχή των δύο υποκειμένων.
Subtitle: 
Ανθρωπολογία της ανάγνωσης στην αρχαία Ελλάδα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0385-9
Book pages: 
346
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Jesper Svenbro γεννήθηκε το 1944 στη Σουηδία. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Yale, με καθηγητή τον Eric Havelock, και στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο του Lund, με θέμα την προπλατωνική ποιητική. Από το 1977 ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Είναι διευθυντής ερευνών στο CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας) και μέλος του Κέντρου Louis Gernet. Έχει γράψει πολλές κοινωνιολογικές και ανθρωπολογικές μελέτες για την αρχαία Ελλάδα, καθώς και ποιήματα στη μητρική του γλώσσα.

Subtitle: 
Ανθρωπολογία της ανάγνωσης στην αρχαία Ελλάδα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0385-9
Book pages: 
346
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο