Product

Φρειδερίκη και παιδοπόλεις χωρίς φόβο και πάθος

Product

Φρειδερίκος και Ιωάννης

Φρειδερίκος Β

Κωδικός:
68705
Description: 

Ο Γερμανός αυτοκράτορας Φρειδερίκος Β' των Χοενστάουφεν (1194-1250) δεν ήταν συνηθισμένος άνθρωπος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιταλία, αγάπησε το Βασίλειο των Δύο Σικελιών πολύ περισσότερο απ' την ιδιαίτερη πατρίδα του, κι ολόκληρη η ζωή του υπήρξε μια σειρά από απίστευτες περιπέτειες.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο Γερμανός αυτοκράτορας Φρειδερίκος Β' των Χοενστάουφεν (1194-1250) δεν ήταν συνηθισμένος άνθρωπος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιταλία, αγάπησε το Βασίλειο των Δύο Σικελιών πολύ περισσότερο απ' την ιδιαίτερη πατρίδα του, κι ολόκληρη η ζωή του υπήρξε μια σειρά από απίστευτες περιπέτειες. Πολύγλωσσος και με μοναδική ευρύτητα πνεύματος, ήταν νομομαθής και νομοθέτης, μαθηματικός και προστάτης όχι μόνο των επιστημών και των γραμμάτων, αλλά και των πουλιών και των αγρίων ζώων. Φίλος των Αράβων και των Ελλήνων, θεμελίωσε ένα κράτος καθαρά κοσμικό κι έτσι, μοιραία, ήρθε σε μακροχρόνια και αιματηρότατη σύγκρουση με την Καθολική Εκκλησία. Στην αυλή του συγκέντρωσε τα πιο φωτεινά μυαλά που ο Θεός χάρισε στους Χριστιανούς, ο Γιαχβέ στους Εβραίους και ο Αλλάχ στους Μωαμεθανούς. Για τους φίλους του ήταν ο νέος Δαβίδ, ενώ για τους πάπες (που δύο φορές τον αφόρισαν και μία τον καθαίρεσαν) ήταν ο ίδιος ο Αντίχριστος. Το τέλος των συγκρούσεων θα βρει τις δυο μεγάλες δυνάμεις, την Εκκλησία και την αυτοκρατορία, να έχουν χάσει πολλή από τη δύναμη και τη λάμψη τους, και η Αναγέννηση θα καθυστερήσει για διακόσια χρόνια.
Subtitle: 
Το θαύμα της οικουμένης: Μεσαιωνική μυθιστορία
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-398-035-8
Book pages: 
520
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θόδωρος Ιωαννίδης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1938 και σπούδασε ιταλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Edoardo Taddeo. Έχει μεταφράσει πολλά κείμενα Ιταλών συγγραφέων, παλιότερων και σύγχρονων, και έχει δημοσιεύσει ένα ολιγοσέλιδο αφήγημα με τον τίτλο "Άθως ο αλιερκής" και τη μεσαιωνική μυθιστορία "Φρειδερίκος Β΄: Το θαύμα της οικουμένης".

Subtitle: 
Το θαύμα της οικουμένης: Μεσαιωνική μυθιστορία
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-398-035-8
Book pages: 
520
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο