Product

Φτιάχνοντας πόλεις για ποδήλατο

Product

Φτιάχνοντας το κρασί μας

Φτιάχνοντας το κρασί μας

Κωδικός:
55431
0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-351-128-5
Book pages: 
184
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Πολίτης γεννήθηκε το 1953 στην Κανδύλα Μαντίνειας του Νομού Αρκαδίας.
Είναι γεωπόνος, οινολόγος, απόφοιτος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών. Επίσης, τελείωσε το 1979 το Seneca College στην πόλη Τορόντο του Καναδά. Έχει ακολουθήσει μια πλούσια επαγγελματική διαδρομή τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Στο Υπουργείο Γεωργίας και σε διάφορους οργανισμούς του δημοσίου απασχολήθηκε σαν έκτακτος υπάλληλος από το 1981 εώς το 1983.
Από το 1983 - 1992 ήταν ο προϊστάμενος του εργοστασίου Καμπά Τρίπολης και τεχνικός υπεύθυνος αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων.
Ως τεχνικός διευθυντής εργάστηκε σε εταιρείες προϊόντων θρέψης (Abaco S.A, κ.ά.) από το 1992 και εντεύθεν.
Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στα περιοδικά "Γεωργία και Ανάπτυξη", "Γεωργική Τεχνολογία", "Οινολογία", με θέματα πάνω στο αμπέλι και στο κρασί, καθώς και σε εξειδικευμένα θέματα θρέψης -λίπανσης των καλλιεργειών. Είναι συνδρομητής και συνεργάτης σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Με τα προγράμματα της ΕΟΚ (Leda και Petra), έχει δουλέψει και έχει εκπονήσει μελέτες με θέματα: εναλλακτικές καλλιέργειες στην περιοχή Αρκαδίας και "Έρευνα" σχετικά με το πρωτογενή τομέα της Θήβας, σε συνεργασία με το γραφείο μελετών "Prisma".
Τελείωσε το Α' Γυμνάσιο Τρίπολης και έχει διδάξει ως καθηγητής σε Τεχνικά Λύκεια.
Η παραγωγική του δραστηριότητα συνεχίζεται από το 1993, χρονιά κατά την οποία άρχισε να ασχολείται με την ίδρυση και λειτουργία παραδοσιακού οινοποιείου στην Κανδύλα Μαντινείας για την παραγωγή εμφιαλωμένων κρασιών ανωτέρας ποιότητας και σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.
Στο οινοποιείο παράγονται οι εκλεκτοί οίνοι: Μαντινεία Πολίτη (Οπαπ), Αρκαδικό Οροπέδιο (Τοπικός οίνος Αρκαδίας), Απία (Οπαπ Νεμέα), Barbarossa καθώς και τα ποικιλιακά Μοσχοφίλερο, Αγιωργήτικο και Cabernet Sauvignon.
Από το 1999 μέχρι σήμερα διδάσκει αμπελουργία και οινολογία στα Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου στο τμήμα αμπελουργίας - οινοτεχνίας.

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-351-128-5
Book pages: 
184
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο