Product

Φυσικές επιστήμες για την Ε΄ δημοτικού

Product

Φυσικές επιστήμες Ε΄ δημοτικού

Φυσικές επιστήμες για την εκπαίδευση του πολίτη

Κωδικός:
104571
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο "Φυσικές επιστήμες για την εκπαίδευση του πολίτη" παρουσιάζει μια προσέγγιση της διδασκαλίας των φυσικών επιστημών που ξεφεύγει από τα παραδοσιακά όρια και η οποία στοχεύει σε μία εκπαίδευση για όλους δημιουργώντας διαθεματικές γέφυρες ανάμεσα στις φυσικές επιστήμες και σε μια ποικιλία από διαφορετικά πεδία γνώσης και εμπειρίας που ενδιαφέρουν σήμερα εκπαιδευτικούς και μαθητές.

37,28 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Φυσικές επιστήμες για την εκπαίδευση του πολίτη" παρουσιάζει μια προσέγγιση της διδασκαλίας των φυσικών επιστημών που ξεφεύγει από τα παραδοσιακά όρια και η οποία στοχεύει σε μία εκπαίδευση για όλους δημιουργώντας διαθεματικές γέφυρες ανάμεσα στις φυσικές επιστήμες και σε μια ποικιλία από διαφορετικά πεδία γνώσης και εμπειρίας που ενδιαφέρουν σήμερα εκπαιδευτικούς και μαθητές. Πρόκειται για έναν δημιουργικό τρόπο μάθησης, ο οποίος γίνεται η αφορμή για να συζητηθούν μέσα στην τάξη θέματα που αφορούν τη φύση της γνώσης, τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη γνώση στην κοινωνία και τις στάσεις που διαμορφώνει η γνώση αυτή. Η διδασκαλία των φυσικών επιστημών γίνεται με αυτό τον τρόπο εργαλείο για να αναπτυχθούν δεξιότητες εφαρμόσιμες σε διαφορετικά πεδία γνώσης και εμπειρίας. Με τη διδακτική αυτή προσέγγιση αναδεικνύονται οι αλληλεπιδράσεις της επιστήμης με την κοινωνία που διαμορφώνουν και διαμορφώθηκαν από τον πολιτισμό, την ηθική, την πολιτική, την τεχνολογία και καλλιεργούνται στάσεις και συμπεριφορές που συμπληρώνουν το προφίλ του σύγχρονου ενεργού πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται διδακτικές στρατηγικές όπως το θέατρο στην τάξη, η κατασκευή αφίσας με τη μέθοδο του κολλάζ, η μελέτη και ανάλυση κειμένων φιλοσοφίας, ποίησης και λογοτεχνίας που αφορούν τον τρόπο που επηρέασε η επιστήμη τον πολιτισμό, η συζήτηση και η αντιπαράθεση επιχειρημάτων γύρω από θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, καθώς και παιχνίδια ρόλων που ξετυλίγουν την εξέλιξη της επιστήμης μέσα στην ιστορία.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6647-34-Χ
Book pages: 
417
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Φανή Σέρογλου είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2001 σχεδίασε και διδάσκει το μάθημα "Φυσικές επιστήμες για την εκπαίδευση του πολίτη".

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6647-34-Χ
Book pages: 
417
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο