Product

Φυσική

Product

Φυσική

Φυσική

Κωδικός:
91634
Description: 

Η φυσική είναι η βασικότερη θετική επιστήμη που έχει ως στόχο τη θεμελίωση της φύσης των φαινομένων .Η σπουδαιότητά της καθίσταται φανερή, εξαιτίας των μεγάλων επιπτώσεων που έχει στην τεχνολογική πρόοδο.
Ο πρωταρχικός σκοπός του μαθήματος της Φυσικής είναι να δώσει στο σπουδαστή των τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μια ενοποιημένη εικόνα της Φυσικής και να τον καταστήσει περισσότερο ικανό να εφαρμόσει τις θεμελιώδεις αρχές της στην Tεχνολογία που θα σπουδάσει.

35,78 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η φυσική είναι η βασικότερη θετική επιστήμη που έχει ως στόχο τη θεμελίωση της φύσης των φαινομένων .Η σπουδαιότητά της καθίσταται φανερή, εξαιτίας των μεγάλων επιπτώσεων που έχει στην τεχνολογική πρόοδο. Ο πρωταρχικός σκοπός του μαθήματος της Φυσικής είναι να δώσει στο σπουδαστή των τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μια ενοποιημένη εικόνα της Φυσικής και να τον καταστήσει περισσότερο ικανό να εφαρμόσει τις θεμελιώδεις αρχές της στην Tεχνολογία που θα σπουδάσει. Η ύλη έχει οργανωθεί σε εννέα κεφάλαια. Στο 1 ο κεφάλαιο εισάγονται οι μαθηματικές έννοιες που αποτελούν βασικό τρόπο φυσικής σκέψης. Στο 20 κεφάλαιο θεμελιώνονται τα χαρακτηριστικά της κίνησης, που είναι μια απ' τις πιο βασικές ιδιότητες της ύλης. Επειδή όλα τα φαινόμενα στη φύση είναι αποτέλεσμα αλληλεπιδράσεων, μελετάμε τις αλληλεπιδράσεις χρησιμοποιώντας πεδία. Στο 30 κεφάλαιο μελετάμε κυρίως τη βαρυτική και την ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδραση, που είναι υπεύθυνες για τα περισσότερα από τα μακροσκοπικά φαινόμενα που παρατηρούμε. Το 4ο και 5ο κεφάλαιο καλύπτουν τις βασικές αρχές διατήρησης στο φυσικό κόσμο -διατήρηση της ενέργειας, της ορμής και στροφορμής -οι οποίες έχουν καταστεί οι περισσότερο ενοποιητικές έννοιες της Φυσικής. Το 60 κεφάλαιο αναφέρεται στα κυματικά φαινόμενα ως αποτέλεσμα της έννοιας του πεδίου, με μεγαλύτερη έμφαση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ως το φυσικό αποτέλεσμα των εξισώσεων του Maxwe11. Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας οφείλεται στην αλματώδη πρόοδο της φυσικής των ημιαγωγών. Η πρόοδος αυτή, όμως, επήλθε μετά την ανάπτυξη της κβαντομηχανικής. Για το λόγο αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα κβαντικά φαινόμενα, που περιγράφονται στο 70 κεφάλαιο με τελικό στόχο να δοθεί μια ικανοποιητική ερμηνεία της αγωγιμότητας των στερεών στο 80 κεφάλαιο. Τέλος το 90 κεφάλαιο καλύπτει τους βασικούς πυρηνικούς μετασχηματισμούς. Στο βιβλίο αυτό τονίζονται οι βασικές αρχές της φυσικής και δίνεται έμφαση στις εφαρμογές τους στην τεχνολογία. Σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί ο σπουδαστής στην κατανόηση των φυσικών νόμων και των εφαρμογών τους στην τεχνολογία κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει ικανό αριθμό εφαρμογών, ερωτήσεων και προβλημάτων για λύση. Αχιλλέας Α. Ζαχαρούλης Λάρισα, Φεβρουάριος 2003
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-319-243-0
Book pages: 
446
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-319-243-0
Book pages: 
446
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο