Product

Φόβος

Product

Φόβος

Φόβος

Κωδικός:
148348
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Από τι είναι φτιαγμένος ο φόβος; Ο φόβος είναι φτιαγμένος από την άγνοια του πραγματικού μας εαυτού. Υπάρχει ένας μόνο φόβος εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους, οι εκδηλώσεις του μπορεί να είναι χίλιες και μία, αλλά επί της ουσίας ο φόβος είναι ένας και ο αυτός.

Εάν προσπαθείς να ελέγξεις τον φόβο σου, εκείνος θα συνεχίσει να απωθείται, θα μπει βαθιά μέσα σου. Δεν θα βοηθήσει αυτό, θα περιπλέξει τα πράγματα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από τι είναι φτιαγμένος ο φόβος; Ο φόβος είναι φτιαγμένος από την άγνοια του πραγματικού μας εαυτού. Υπάρχει ένας μόνο φόβος εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους, οι εκδηλώσεις του μπορεί να είναι χίλιες και μία, αλλά επί της ουσίας ο φόβος είναι ένας και ο αυτός. Εάν προσπαθείς να ελέγξεις τον φόβο σου, εκείνος θα συνεχίσει να απωθείται, θα μπει βαθιά μέσα σου. Δεν θα βοηθήσει αυτό, θα περιπλέξει τα πράγματα. Μπορείς να τον απωθήσεις· μπορείς να τον απωθήσεις τόσο πολύ που εξαφανίζεται πλήρως από τη συνειδητότητά σου. Τότε, δεν θα έχεις ποτέ επίγνωση του φόβου σου, εν τούτοις θα βρίσκεται εκεί στο υπόγειο και θα ασκεί την επιρροή του. Αλλά τότε ο κίνδυνος έχει πάει βαθύτερα. Τώρα δεν μπορείς καν να τον καταλάβεις. O φόβος περιέχει ένα είδος ενέργειας· και καμία ενέργεια δεν μπορεί να καταστραφεί... Nα το θυμάσαι... Όταν κάτι είναι πολύ τρομακτικό, θυμήσου ότι αυτή είναι η στιγμή για να μην πας πουθενά, αυτή είναι η ώρα να είσαι εδώ. Όταν κάτι τρομακτικό συμβαίνει, τότε κάτι συμβαίνει. Η στιγμή είναι πολύ γόνιμη και πρέπει να είσαι εδώ· και πρέπει να μπεις μέσα της.
Subtitle: 
Κατανοώντας και υπερβαίνοντας τις ανασφάλειες της ζωής
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6765-41-5
Book pages: 
218
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Όσσο (πραγματικό όνομα Τσάντρα Μοχάν Ζαΐν) γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1931 και απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου 1990. Πήρε το όνομα Όσσο (Osho) τ0 1989. Ήταν Ινδός μυστικιστής φιλόσοφος και πνευματικός διδάσκαλος που κέρδισε διεθνή αναγνώριση. Η διδασκαλία του επικεντρώθηκε στη σημασία του διαλογισμού, στην αγάπη στη δημιουργικότητα και στην ευδαιμονία, στοιχεία που ενυπάρχουν στον άνθρωπο και τα οποία χάνει εντεταγμένος ων σε ένα σύστημα που αποτελείται από στατικά πιστεύω αυστηρές θρησκευτικές παραδόσεις και κοινωνικοποίηση μέσα σε αυστηρά νομικά πλαίσια. Ο Όσσο υπήρξε καθηγητής φιλοσοφίας. Ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ινδία διδάσκοντας. Οι απόψεις του για την σεξουαλικότητα έγιναν αιτία να του κολλήσουν το παρατσούκλι "ο γκουρού του σεξ", (αποτέλεσμα του φοβικού συνδρόμου που κυριεύει την συντηρητική θρησκευτικοκεντρική κοινωνία όταν απειλούνται ο θεσμοί της). Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Βομβάη, οπότε και άρχισαν να αυξάνουν θεαματικά οι αριθμοί των Δυτικών που έρχονταν για να μυηθούν στην φιλοσοφία του. Το 1981 εγκαταστάθηκε στο Όρεγκον των ΗΠΑ όπου οι οπαδοί του ίδρυσαν μια διεθνή κοινότητα με το όνομα Ρατζνισπουράμ. Η κοινότητα αυτή ήρθε σε σύγκρουση με τις αρχές του τόπου και ο Όσσο απελάθηκε από την χώρα με την κατηγορία ότι πα-ραβίασε τον νόμο περί μετανάστευσης. Επέστρεψε στο Πούνε, όπου και πέθανε το 1990. Το ασράμ του (το κέντρο του) είναι σήμερα γνωστό ως "The Osho International Meditation Resort".

Subtitle: 
Κατανοώντας και υπερβαίνοντας τις ανασφάλειες της ζωής
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6765-41-5
Book pages: 
218
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο