Βιβλίο: Φόβος απο: Αλεξάνδρεια - bibliopolio.gr - Παλαιοβιβλιοπωλειο
   Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
Φανταστικοί θάνατοι
Φανταστικοί θάνατοι

18.00EUR Μη διαθέσιμη τιμή ...

Ο ελληνικός τρόπος
Ο ελληνικός τρόπος

30.00EUR Μη διαθέσιμη τιμή ...

Οι καπετάνιοι της άμμου
Οι καπετάνιοι της άμμου

12.00EUR Μη διαθέσιμη τιμή ...

Το ελάχιστον της ζωής του
Το ελάχιστον της ζωής του

18.00EUR Μη διαθέσιμη τιμή ...

Μαμάδες βορείων προαστίων
Μαμάδες βορείων προαστίων

Μη διαθέσιμη τιμή ... Μη διαθέσιμη τιμή ...

Ένα πεινασμένο στόμα
Ένα πεινασμένο στόμα

15.00EUR Μη διαθέσιμη τιμή ...

 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73108 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Φόβος

Φόβος

Κωδικός: 158257

Η ιστορία μιας πολιτικής ιδέας
Fear: The History of a Political Idea
Συγγραφέας: Robin, Corey
Μεταφραστής: Πεντάζου, Ιουλία
Υπεύθυνος Σειράς: Πετμεζάς, Σωκράτης Δ. Κωστής, Κώστας Π.
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Σειρα: Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία
ISBN: 960-221-491-0
Έτος Έκδοσης: 2010
Κωδικός προϊόντος: 158257

Λιανική τιμή:29.82EUR

τιμή bibliopolio.gr 26.84EUR

Έκπτωση: 2.98EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Για πολλούς σχολιαστές, η 11η Σεπτεμβρίου εγκαινίασε μια νέα εποχή φόβου. Αλλά όπως δείχνει ο Κόρεϋ Ρόμπιν σ αυτή την ανησυχητική περιήγηση της δυτικής φαντασίας -την πρώτη πνευματική ιστορία του είδους- από τον Χομπς, τον Μοντεσκιέ και τον Τοκβίλ μέχρι τη Χάννα Άρεντ, ο φόβος διαμορφώνει την πολιτική και την κουλτούρα μας από αμνημονεύτων χρόνων.

Από τον Κήπο της Εδέμ μέχρι το Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ και ώς τους σημερινούς τίτλους ειδήσεων, το βιβλίο ανιχνεύει την ολοένα και μεγαλύτερη σαγήνη που μας ασκούν οι κίνδυνοι και οι καταστροφές της πολιτικής. Καθώς η πίστη μας σε θετικές πολιτικές αρχές υποχωρεί, στρεφόμαστε στο φόβο ως νομιμοποιητική γλώσσα της δημόσιας ζωής, εγκαταλείποντας την αναζήτηση της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας. Ήδη από τον 18ο αιώνα, οι στοχαστές έχουν συσκοτίσει τις πολιτικές διαστάσεις του φόβου, εκτρέποντας την προσοχή από τις δημόσιες και ιδιωτικές εξουσίες που τον υποθάλπουν και τον εκμεταλλεύονται. Κι όμως ο φόβος είναι ένα παραδειγματικό εργαλείο καταστολής στον δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, που απορρέει μάλιστα από τα πιο σεβαστά ιστορικά κληροδοτήματα: το σύνταγμα και την ελεύθερη αγορά. Γι αυτό και η πρωτότυπη κριτική του Ρόμπιν στον αυξανόμενο ρόλο που παίζει ο κίνδυνος στην καθημερινή ζωή και στη δικαιολόγηση ποικίλων κρατικών πολιτικών συνιστά ένα αναγκαίο τονωτικό αντίδοτο στη σύγχρονη κουλτούρα του φόβου.

Ο φόβος είναι μια κεντρική αλλά ελάχιστα μελετημένη έννοια στη νεότερη πολιτική σκέψη. Μέσα από μια επιδέξια και καλογραμμένη ανάλυση αυτής της κεντρικής έννοιας και των πολιτικών συνεπαγωγών της, ο Κόρεϋ Ρόμπιν δίνει μια αριστοτεχνική επισκόπηση της ιστορίας της, αλλά και της κατάχρησής της από τη διακυβέρνηση Μπους. Διαθέτοντας πάθος, ευρυμάθεια και μαχητικότητα, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρωτότυπη συμβολή στο πολιτικό μας λεξιλόγιο.
(Seyla Benhabib, Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Γέιλ)

Σ αυτό το επίκαιρο και προκλητικό έργο, ο Κόρεϋ Ρόμπιν παρέχει μια αιχμηρή, διεξοδική ανάλυση της ιδέας του φόβου, του ρόλου του ως εργαλείου πολιτικής κυριαρχίας και της παραγνωρισμένης δεσπόζουσας θέσης που κατέχει μέσα στους φιλελεύθερους δημοκρατικούς θεσμούς μας. Επιχειρηματολογεί πειστικά ενάντια σε όσους υποστηρίζουν έναν φιλελευθερισμό του φόβου και ισχυρίζονται ότι ο φόβος μπορεί να είναι πηγή ηθικής και πολιτικής αναγέννησης.
(Steven Lukes, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης)

Το βιβλίο αυτό αφορά το φόβο, ιδίως όπως υπεισέρχεται στη νεότερη πολιτική. Με τον όρο πολιτικός φόβος, εννοώ την ανησυχία που νιώθουν οι άνθρωποι για κάποιο κακό που απειλεί τη συλλογική τους ευδαιμονία -το φόβο της τρομοκρατίας, τον πανικό μπροστά στην εγκληματικότητα, την αγωνία για την ηθική παρακμή- ή τον εκφοβισμό που ασκείται σε άνδρες και γυναίκες από κυβερνήσεις ή ομάδες. Εκείνο που καθιστά τα δύο αυτά είδη φόβου πολιτικά και όχι προσωπικά είναι ότι εκπορεύονται από την κοινωνία ή έχουν συνέπειες στην κοινωνία. Ο πολιτικός φόβος μπορεί να υπαγορεύσει κρατικές πολιτικές, να φέρει νέες ομάδες στην εξουσία και να κρατήσει άλλες εκτός, να δημιουργήσει νόμους και να τους ανατρέψει.

Παρότι ο φόβος έχει μια πολιτική διάσταση, συχνά την αγνοούμε ή την παρερμηνεύουμε, πράγμα που μας δυσκολεύει να καταλάβουμε πώς και γιατί χρησιμοποιείται ο φόβος. Πεπεισμένοι ότι μας λείπουν οι ηθικές ή πολιτικές αρχές που θα μπορούσαν να μας κρατήσουν ενωμένους, απολαμβάνουμε την εμπειρία του φόβου, όπως έκαναν πολλοί συγγραφείς μετά την 11η Σεπτεμβρίου, διότι μόνο ο φόβος μπορεί, πιστεύουμε, να μας μετατρέψει από απομονωμένους άνδρες και γυναίκες σ έναν ενωμένο λαό. Εκλαμβάνοντας τον πολιτικό φόβο ως το έδαφος του δημόσιου βίου μας, αρνούμαστε να δούμε τις αδικίες και τις έριδες που κρύβονται κάτω από αυτό. Μένουμε τυφλοί μπροστά στις συγκρούσεις του πραγματικού κόσμου που κάνουν το φόβο εργαλείο πολιτικής κυριαρχίας και προώθησης, στερούμαστε τα μέσα που θα μπορούσαν να αμβλύνουν αυτές τις συγκρούσεις και διασφαλίζουμε εν τέλει την πρόσδεσή μας στο άρμα του φόβου.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Η ιστορία μιας πολιτικής ιδέας
Τίτλος πρωτότυπου: Fear: The History of a Political Idea
Κωδικός προϊόντος: 158257
ISBN: 960-221-491-0
Γλώσσα: Ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Μετάφραση από: Αγγλικά
Μήνας Έκδοσης: Σεπτεμβρίος
Έτος Έκδοσης: 2010
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 407
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 24χ17Robin, Corey

Ο Corey Robin διδάσκει πολιτική επιστήμη στο Brooklyn College και στο Graduate Center του City University of New York Οι μελέτες του επικεντρώνονται στα φαινόμενα του συντηρητισμού του νεοσυντηρητισμού και της αντεπανάστασης στον αγγλοσαξονικό κόσμο Εκτός από το βιβλίο για τον "Φόβο" έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο περιοδικό και επιστημονικό τύπο American Political Science Review Social Research Theory and Event The New York Times The Washington Post The London Review of Books The Nation Dissent

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Χίος, Ναυτική κληρονομιά  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Πολιτικές επιστήμες Φόβος
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Αλεξάνδρεια
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Φυτά Του Ολύμπου
Φυτά Του Ολύμπου
85.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Φόβος
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2020 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.