Product

Χάιντι

Product

Χάιντι

Χάιντι

Κωδικός:
91375
Manufacturer: 
Description: 

Οι ιστορίες της Χάιντι, του μικρού κοριτσιού που ανακαλύπτει τις αντιφατικές όψεις του κόσμου πρωτοεκδόθηκαν το 1880 σε δύο τόμους και από τότε συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Χάρισαν την επιτυχία στη συγγραφέα τους, τη Γιοχάνα Σπίρι (1829-1901) ελβετικής καταγωγής, η οποία και η ίδια πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα αλπικά τοπία, όπως και η ηρωίδα του βιβλίου της.

11,83 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι ιστορίες της Χάιντι, του μικρού κοριτσιού που ανακαλύπτει τις αντιφατικές όψεις του κόσμου πρωτοεκδόθηκαν το 1880 σε δύο τόμους και από τότε συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Χάρισαν την επιτυχία στη συγγραφέα τους, τη Γιοχάνα Σπίρι (1829-1901) ελβετικής καταγωγής, η οποία και η ίδια πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα αλπικά τοπία, όπως και η ηρωίδα του βιβλίου της. Tαυτόχρονα με την απόδοση του κλασικού έργου με το πλήρες πρωτότυπο κείμενο να παρουσιάσει και το κοινωνικό, πολιτισμικό πλαίσιο της εποχής στην οποία γράφτηκε το βιβλίο. Μέσα από την αναζήτηση ντοκουμέντων της περιόδου του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα δίνονται πληροφορίες για την ιστορία, τη γεωγραφία, τα ήθη και τα έθιμα, της Ελβετίας και της Γερμανίας. Παρουσιάζονται ειδικότερα πολλά στοιχεία για τη ζωή των ανθρώπων στα ελβετικά αλπικά βοσκοτόπια, μαζί με πολλές πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον των Άλπεων. Δίνεται επίσης η εικόνα της αστικής ζωής στην πόλη της Φρανκφούρτης στα τέλη του 19ου αιώνα. Η εικονογράφηση των πληροφοριών προέρχεται από σπάνιο και ποικίλο αρχειακό υλικό, όπως φωτογραφίες, σκίτσα, γκραβούρες καθώς επίσης και γραμμικά σχέδια, χάρτες και διαγράμματα.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-368-263-2
Book pages: 
202
Book Dimensions: 
24χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Γιοχάνα Σπίρι γεννήθηκε το 1829 στο ελβετικό χωριό Χίρτσελ. Λάτρευε τη φύση και εμπνεύστηκε από αυτή. Το σπίτι της είχε θέα στα βουνά και πολλά από τα προσωπικά της βιώματα περιέχονται στα βιβλία της. Το 1852, παντρεύτηκε το δικηγόρο Μπέρνχαρντ Σπίρι και εγκαταστάθηκε μαζί του στη Ζυρίχη. Παρά την απομάκρυνσή της από τη γενέτειρά της, όμως, πάντοτε νοσταλγούσε το σπίτι της στην εξοχή. Σε ηλικία σαράντα τριών χρόνων, άρχισε να γράφει τις περιπέτειες της "Χάιντι". Το βιβλίο κυκλοφόρησε δέκα χρόνια αργότερα και σύντομα γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Αγαπήθηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα από τα παιδιά.
Η Γιοχάνα Σπίρι έγραψε, επίσης, έργα για ενηλίκους καθώς και άλλες παιδικές ιστορίες, στις οποίες διαφαίνεται η αγάπη για το σπίτι των παιδικών της χρόνων. Εκτός από τη "Χάιντι", άλλα σημαντικά έργα της είναι επίσης τα "Ένα φύλλο πάνω στον τάφο του Βρόνι", "Χωρίς πατρίδα" και "Γκρίτλι". Το 1884, η μοίρα τής έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Έχασε το σύζυγό της και το μοναχογιό της, το μικρό Μπέρνχαρντ. Μόνη πια, ασχολήθηκε με φιλανθρωπίες και, ασφαλώς, με τη συγγραφή, μέχρι το 1901, οπότε και πέθανε.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-368-263-2
Book pages: 
202
Book Dimensions: 
24χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο