Product

Χέγκελ

Product

Χέγκελ και Μάρξ

Χέγκελ

Κωδικός:
121832
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Χέγκελ είναι μια φιγούρα ζωτικής σημασίας στην ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας. Χωρίς τον Χέγκελ η σύγχρονη σκέψη θα ήταν αδιανόητη και ακατανόητη. Η τεράστια επιρροή του διείσδυσε και εξακολουθεί να διεισδύει σε πολυάριθμους κλάδους: στους βασικούς τομείς αυτής καθαυτής της φιλοσοφίας, στην πολιτική και κοινωνική θεωρία, στην αισθητική, στη φιλοσοφία της ιστορίας, αλλά βεβαίως και στη θεολογία και στη φιλοσοφία της θρησκείας, που αποτελούν και το βασικό θέμα αυτού του βιβλίου.

6,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Χέγκελ είναι μια φιγούρα ζωτικής σημασίας στην ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας. Χωρίς τον Χέγκελ η σύγχρονη σκέψη θα ήταν αδιανόητη και ακατανόητη. Η τεράστια επιρροή του διείσδυσε και εξακολουθεί να διεισδύει σε πολυάριθμους κλάδους: στους βασικούς τομείς αυτής καθαυτής της φιλοσοφίας, στην πολιτική και κοινωνική θεωρία, στην αισθητική, στη φιλοσοφία της ιστορίας, αλλά βεβαίως και στη θεολογία και στη φιλοσοφία της θρησκείας, που αποτελούν και το βασικό θέμα αυτού του βιβλίου. Οι φιλόσοφοι που ασχολήθηκαν με όλους τους παραπάνω τομείς εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να υιοθετούν στοιχεία της σκέψης του Χέγκελ. Είναι καταδικασμένοι να βρίσκουν τον Χέγκελ να τους περιμένει υπομονετικά στο τέλος οποιουδήποτε δρόμου και αν ακολουθούν.
Subtitle: 
Περί θρησκείας και φιλοσοφίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-536-187-6
Book pages: 
89
Book Dimensions: 
16χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ρέιμοντ Πλαντ είναι διευθυντής του St. Catherine's College της Οξφόρδης από τον Σεπτέμβριο του 1994. Υπήρξε καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον από το 1979 έως το 1994 και τώρα είναι αντιπρύτανης του εν λόγω πανεπιστημίου.

Subtitle: 
Περί θρησκείας και φιλοσοφίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-536-187-6
Book pages: 
89
Book Dimensions: 
16χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο