Product

Χαμένοι

Product

Χαμένοι θεοί

Χαμένοι εξερευνητές

Κωδικός:
86325
Manufacturer: 
Description: 

Στη νέα σειρά Πλοηγός των εκδόσεων Αρχέτυπο κυκλοφόρησε το βιβλίο του Θανάση Βέμπου με τίτλο "Χαμένοι εξερευνητές", μέσα από το οποίο θα γνωρίσουμε μεγάλες μορφές εξερευνητών που περπάτησαν, κυριολεκτικά, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της γης, πέταξαν στον αέρα και έφθασαν έως και το διάστημα.
Ξεκινώντας το ταξίδι μας από το 18ο αιώνα, γνωρίζουμε τους Γάλλους Ζ.Φ. ντε Γκαλώ κόμη του Λαπερούζ, ο οποίος ανακάλυψε νέες χώρες στον Ειρηνικό Ωκεανό και Σαλομόν Αντρέ, τον πρώτο άνθρωπο που ξέφυγε από τα στενά δεσμά της γης, πετώντας με αερόστατο.

10,46 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στη νέα σειρά Πλοηγός των εκδόσεων Αρχέτυπο κυκλοφόρησε το βιβλίο του Θανάση Βέμπου με τίτλο "Χαμένοι εξερευνητές", μέσα από το οποίο θα γνωρίσουμε μεγάλες μορφές εξερευνητών που περπάτησαν, κυριολεκτικά, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της γης, πέταξαν στον αέρα και έφθασαν έως και το διάστημα. Ξεκινώντας το ταξίδι μας από το 18ο αιώνα, γνωρίζουμε τους Γάλλους Ζ.Φ. ντε Γκαλώ κόμη του Λαπερούζ, ο οποίος ανακάλυψε νέες χώρες στον Ειρηνικό Ωκεανό και Σαλομόν Αντρέ, τον πρώτο άνθρωπο που ξέφυγε από τα στενά δεσμά της γης, πετώντας με αερόστατο. Περνώντας στο 19ο αιώνα συναντάμε τον Άγγλο Τζων Φράνκλιν που χαρτογράφησε τις βόρειες περιοχές του Καναδά και της Αρκτικής Θάλασσας και το Σκωτσέζο Ντέιβιντ Λίβινγκστον που εξερεύνησε την Κεντρική Αφρική. Τον 20ο αιώνα, καθώς τα βοηθητικά μέσα εξελίσσονται, οι εξερευνητές πληθαίνουν. Ο Νορβηγός Ρόαλντ Αμούδσεν θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στην Ανταρκτική. Ο Άγγλος Πέρσυ Χάρρισον Φώσεττ ήταν αυτός που χαρτογράφησε τα σύνορα της Βολιβίας και εξερεύνησε τους χαμένους πολιτισμούς της Ν. Αμερικής. Ο εξαιρετικός Άγγλος ορειβάτης Τζώρτζ Μάλλορυ θα χαθεί 240 μέτρα πριν την κορυφή του Έβερεστ, χωρίς ποτέ να μάθουμε εάν πρόλαβε να την "πατήσει" πρώτος. Η Αμερικανίδα Αμέλια Έρχαρτ ήταν η πρώτη γυναίκα που διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό με αεροπλάνο. Τέλος ο Ρώσος Γιούρι Γκαγκάριν θα έχει την εκπληκτική πρωτιά του ανθρώπου που εγκατέλειψε το λίκνο της γης και "πέταξε" στο διάστημα. Ακολουθείστε βήμα προς βήμα τα χνάρια των χαμένων εξερευνητών που κατάφεραν να κάνουν τα οράματά τους πραγματικότητα. Γιατί, όπως είχε πει και ο μεγάλος οραματιστής-συγγραφέας Άρθουρ Κλαρκ "αν οι άνθρωποι πάψουν ποτέ να ονειρεύονται, η ιστορία της ανθρώπινης ράτσας θα φθάσει στο τέλος της".
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-421-048-3
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματισμό κομπιούτερ και δημόσια υγιεινή, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά ως ερευνητής - δημοσιογράφος. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία. Μιλά αγγλικά και ρωσικά. Συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην τελική φάση επιλογής υποψηφίων για το πρόγραμμα West in Space '97 σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δικά του βιβλία επιστημονικής φαντασίας ("Ιστορίες κυβερνοπάνκ", εκδόσεις Ωρόρα - "Πέντε ρωγμές στο δίκτυο", εκδόσεις Λιβάνη). Το διήγημά του "Τα παιδιά του Κρόνου" κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγημάτων ελληνικής επιστημονικής φαντασίας (Χρυσός Ικαρομένιππος) για το 1996. Η επιστημονική φαντασία αποτελεί μια από τις βασικές "έμμονες ιδέες" του, μαζί με το Διάστημα, το μέλλον, την κυβερνητική, τα ανεξήγητα φαινόμενα, τη βιοτεχνολογία, τη διεθνή πολιτική, την οικονομία και την εθνολογία. Μαζί με όλα αυτά, βρίσκει και το χρόνο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την αυτόνομη κατάδυση, το χειμερινό σκι και το ροκ εν' ρολ.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-421-048-3
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο