Product

Χειρόγραφα και βιβλιοθήκες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Product

Χειρόγραφα κοκαΐνης

Χειρόγραφα και "σκιές" χειρογράφων από το ανατολικό Ζαγόρι

Κωδικός:
116494
Description: 

Τα χειρόγραφα που παρουσιάζονται αναλυτικά στις σελίδες αυτού του μικρού τόμου προέρχονται όλα από την προσωπική βιβλιοθήκη του αοιδίμου Επισκ. Περιστεράς Ευσταθίου Σκάρπα (1887-1939), και εμφανίζονται για πρώτη φορά στη βιβλιογραφία· ένα μάλιστα εξ αυτών (χφ 333) είναι το 7ο μόλις γνωστό χφ του Νομικού του Θεοφίλου Καμπανίας (του εξ Ιωαννίνων), ενώ η Ερμηνεία εις τας Καθολικάς Επιστολάς της Καινής Διαθήκης "κατά τον Θεοφύλακτον" (χφ 2093) δεν ανήκει στον

14,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα χειρόγραφα που παρουσιάζονται αναλυτικά στις σελίδες αυτού του μικρού τόμου προέρχονται όλα από την προσωπική βιβλιοθήκη του αοιδίμου Επισκ. Περιστεράς Ευσταθίου Σκάρπα (1887-1939), και εμφανίζονται για πρώτη φορά στη βιβλιογραφία· ένα μάλιστα εξ αυτών (χφ 333) είναι το 7ο μόλις γνωστό χφ του Νομικού του Θεοφίλου Καμπανίας (του εξ Ιωαννίνων), ενώ η Ερμηνεία εις τας Καθολικάς Επιστολάς της Καινής Διαθήκης "κατά τον Θεοφύλακτον" (χφ 2093) δεν ανήκει στον Νικόδημο Αγιορείτη (δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι ανέκδοτη). Δυστυχώς η απόσχιση των πρώτων και των τελευταίων φύλλων αυτών των κωδίκων εξαφάνισε οριστικά σημαντικά στοιχεία σχετικά με την εποχή της αντιγραφής, την ταυτότητα των γραφέων, τους παλαιότερους κτήτορες κ. ά. Έτσι οι εκτιμήσεις και οι προτάσεις μας στηρίζονται αναγκαστικά σε "εσωτερικές ενδείξεις" (υδατόσημα, σημειογραφία, ονόματα μελουργών κ. ά.).
Subtitle: 
Περιγραφικός κατάλογος
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-91618-2-0
Book pages: 
88
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Ιωάννινα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Ράιος, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, γεννήθηκε στο Γρεβενίτι Ανατολικού Ζαγορίου το 1946. Είναι έγγαμος (με την Ελένη Χουλιαρά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παπυρολογίας) και πατέρας ενός παιδιού.
Υπότροφος του ΙΚΥ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Κλασική Φιλολογία-Παπυρολογία στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (Universite de Sciences Humaines: DEA, Διδακτορικό Δίπλωμα).
Έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια κι έχει γράψει σειρά επιστημονικών και διδακτικών βιβλίων και άρθρων σχετικά με την Παλαιογραφία, την Κριτική και Εκδοτική αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών κειμένων, την Παπυρολογία, την Ιστορία των Θετικών Επιστημών, το Λατινικό Μυθιστόρημα, τη Λατινική Κωμωδία και Τραγωδία, την Ελληνική Γραμματεία των ρωμαϊκών χρόνων, τη Μετρολογία, την Τοπωνυμιολογία κ.ά.

Subtitle: 
Περιγραφικός κατάλογος
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-91618-2-0
Book pages: 
88
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Ιωάννινα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο